ISU Buzau deschide seria de activitati dedicate Zilei Pompierilor

11 septembrie 2017 | 0 comentarii |

In cursul zilei de maine, portile subunitatilor din judet vor fi deschise vizitatorilor, iar miercuri, salvatorii isi vor expune tehnica din dotare in parcurile din Buzau si Ramnicu Sarat.

 

Miercuri, 13 septembrie se celebraza Ziua Pompierilor, data respectiva reprezentand un moment important din istoria acestei arme si al istoriei nationale. 13 septembrie 1848 este data la care pompierii din Dealul Spirii, comandati de capitanul Pavel Zaganescu, originar din Ramnicu Sarat, au oprit inaintarea armatei otomane, trimisa sa inabuse revolutia izbucnita in Capitala. Batalia a devenit un eveniment emblematic in istoria pompierilor militari din Romania, motiv care a facut ca data de 13 septembrie sa fie declarata, ulterior, Ziua Pompierilor. Miercuri, 13 septembrie 2017, se implinesc 169 de ani de la batalia istorica din Dealul Spirii.

Pentru a marca evenimentul, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau vor organiza o serie de activitati, care vor debuta inca de maine, iar buzoienii sunt invitati sa participe in numar mare.

Astfel marti, 12 septembrie, incepand cu ora 09:00 si pana la ora 15:00, toate subunitatile din subordinea ISU Buzau isi vor deschide portile pentru publicul care doreste sa afle specificul profesiei de pompier, sa cunoasca si sa vizioneze tehnica si echipamentele cu care salvatorii intervin la diferite misiuni.

 

Cel mai multe activitati vor avea insa loc miercuri, zi in care va fi organizata si o sedinta festiva, vor fi facute avansari in grad si vor fi comemorati eroii pompieri buzoieni.

Ziua va debuta cu ceremoniile de comemorare, care vor avea loc, incepand cu ora 9.30, la Monumentul Eroilor Pompieri de la Mihailesti si la statuia capaitanului Pavel Zaganescu din Ramnicu Sarat, unde vor avea loc depuneri de coroane in cadrul unor ceremoniale militar-religioase si vor fi evocate numele celor care s-au jertfit pentru salvarea altor vieti, totodata pastrandu-se un moment de reculegere in amintirea lor si in semn de respect pentru profesia pe care au slujit-o pana la sacrificiu.

Incepand cu ora 11.00, la sala D. Filipescu a Consiliului Judetean va avea loc sedinta festiva dedicata Zilei Pompierilor, la care sunt invitati  reprezentanti ai Institutiei Prefectului, ai Consiliului Judetean Buzau, precum si ai administratiei publice judetene si locale.

 

In cadrul sedintei se va da citire mesajelor transmise de diferite autoritati, cu ocazia acestui eveniment, dupa care va avea loc festivitatea de inaintare in grad a unor ofiteri si subofiteri din cadrul ISU Buzau, in semn de apreciere pentru felul in care si-au esfasurat activitatea.

Tot miercuri, in intervalul orar 11:3016:00, salvatorii buzoieni vor prezenta tehnica de interventie din dotarea inspectoratului, fiind realizate si puncte mobile de informare si documentare preventiva, in Parcul Crang din municipiul Buzau, respectiv Parcul Central din fata Primariei Ramnicu Sarat.

Reamintim ca de la sfarsitul lunii trecute, ISU Buzau are un nou comandant in persoana colonelului Viorel Gavaneanu, manifestarile prilejuite de Ziua Pompierilor constituind primul  eveniment public in cadrul caruia acesta va aparea in noua sa calitate, dupa preluarea comenzii Inspectoratului.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*