Paramedicii SMURD si pompierii vor ajunge mai repede la urgentele din zona de sud-vest a judetului

10 septembrie 2015 | 0 comentarii |

Maine va fi inaugurat, la Pietroasele, un prim punct de lucru al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Buzau, care va fi deservit permanent de o ambulanta SMURD si o autospeciala de interventie pentru stingerea incendiilor, dotata si cu echipament pentru acordarea primului ajutor.

 

smurd-ranitCu doua zile inainte de Ziua Pompierilor, care va fi aniversata duminica, 13 septembrie, ISU Buzau isi va inaugura primul punct de lucru din judet. Aceasta va functiona la Pietroasele, deservind mai multe comune invecinate din zona de sud-vest a judetului.

Punctul de lucru de la Pietroasele va fi inaugurat maine, in cadrul unei cermonii militar-religioase, si va deveni operational imediat. Va dunctiona in subordinea Detasamentului de Pompieri Buzau care va trimite aici o ambulanta SMURD si o autospeciala de stingere a incendiilor dotata si cu echipamente pentru descarcerare si pentru acordarea primului ajutor. Vehiculele vor ramane permanent la Pietroasele, pregatite sa intervina la situatiile de urgenta semnalate pe raza localitatii si in comunele Breaza, Ulmeni si Merei. In total, puctul de lucru va deservi 23 de sate, intinse pe o suprafata de 21.244 de hectare, cu o populatie de aproximativ 13.100 de locuitori.

 

SMURD 5Spatiul necesar infiintarii punctului de lucru, primul de acest gen din judet, a fost pus gratuit la dispozitia ISU de administratia locala a comunei. Ducerea la bun sfarsit a acestei initiative a fost sprijinita de Consiliul Judetean Buzau.

Prin deschiderea acestui punct se va reduce timpul mediu de raspuns la situatiile de urgenta de la 26 de minute la 9 minute, distanta medie de la 25 de kilometri la 8 kilometri si, implicit, consumurile de carburant. Va creste astfel nivelul de siguranta a locuitorilor din zona, ambulanta SMURD si autospeciala de stingere putand ajunge in timp mai scurt la interventii, nemaiavand de parcurs distanta de la Buzau pana la Pietroasele, acestea fiind permanent garate in zona.

Ceremonia de inaugurare va avea loc maine, incepand cu ora 10.00, in pezenta reprezentantilor Prefecturii, ai Consiliului Judetean Buzau, precum si ai administratiei publice locale din raionul de interventie arondat.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*