S-a inaugurat noul sediu al Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu”

2 august 2019 | 0 comentarii |

Timp de câțiva ani, în care se reabilitaează și modernizează sediul „cetății culturale a Buzăului” de pe bulevardul Unirii, cititorii își vor „trata” mintea și sufletul în sediul de la Galleria Mall.

 

Zi importantă, astăzi, pentru buzoienii iubitori de carte. Noul sediu al Bibliotecii Judeţene „Vasile Voiculescu”, care va funcţiona în Galleria Mall, a fost deschis publicului. Panglica inaugurală a noului sediu provizoriu a fost tăiată de directorul instituției de cultură, Sorin Burlacu, împreună cu președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și comandantul Diviziei 2 Infanterie Getica, Gheorghiță Vlad, care cu ajutorul militarilor din subordine a contribuit la mutarea fondului de carte din vechiul sediu.

Alături de autorități, de angajații bibliotecii, consilieri județeni și reprezentanți ai culturii buzoiene, la eveniment au fost prezenți numeroși cititori, mari și mici, care au așteptat cu nerăbdare să aibă din nou acces la valorosul fond de carte și la evenimentele culturale organizate de biblioteca ce poartă numele scriitorului-medic Vasile Voiculescu.

Astăzi este o zi deosebită pentru noi toți, este ziua în care activitatea Bibliotecii «V. Voiculescu» revine la normalitate. Era firesc să se întâmple astfel și, chiar dacă au existat îndoieli, la capătul unei munci fantastice, porțile acestei instituții de cultură se redeschid astăzi, în noul spațiu, adecvat pentru activitățile specifice ale bibliotecii”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, cu prilejul inaugirării noului sediu.

 

Instituţia cu fondul de carte aferent va rămâne în sediul din centrul comercial timp de 47 de luni, până când se va finaliza reabilitarea sediului situat pe bulevardul Unirii şi încă cinci ani de monitorizare.

„Chiar dacă noul spațiu este unul deosebit, ne vom strădui ca lucrările de renovare și modernizare a clădirii de patrimoniu reprezentativă la nivel național, în care-și are sediul această «cetate a culturii», să se finalizeze cât mai curând, astfel încât biblioteca să se poată întoarce acolo unde-i este locul. Mulţumesc efortului conjugat al celor din CJ care s-au ocupat de tot ceea ce a însemnat mutare, dar şi realizarea proiectului de reabilitare şi în primul rând armatei care ne-a ajutat cu mutarea fondului de carte”, a mai spus Petre Emanoil Neagu, subliniind că are convingerea că iubitorii de carte și de activități educativ-culturale vor veni în număr mare, având în vedere că spațiul este unul generos și adecvat atât lecturii cât și desfășurării unor simpozioane, conferințe, lansări de carte, cursuri, jocuri sau alte activități adecvate unui spațiu de educație și cultură.

 

Directorul bibliotecii și-a exprimat satisfacția că la finalul a patru luni de efort, în care „s-au strâns și s-au mutat toate cărțile, apoi au fost reașezate pe rafturi, fiecare la locul ei, ne puteam relua activitatea și putem oferi din nou, buzoienilor, terapia pentru minte și suflet cu care i-am obișnuit. A fost un efort imens, dar credem că a meritat”, a spus Sorin Burlacu, mulțumind tuturor celor care au contribuit la activitățile care au făcut posibil evenimentul de astăzi și exprimându-și speranța că buzoienii se vor obișnui, repede, cu noua locație și o vor frecventa în număr cât mai mare.

Sediul bibliotecii se află la etajul 1 al centrului comercial, în imediata apropiere a cinematografului, unde Consiliul Județean a închiriat, în urma unei licitații, o suprafață de 1,300 mp, pentru care va plăti 3,9 euro/1mp, plus 4,6 euro/1mp pentru utilități.

Spaţiile sunt astfel amenajate încât să permită nu numai actul lecturii, ci şi activităţi de educaţie nonformală, seminarii, cursuri, jocuri şi alte activităţi distractive.

 


Adaugati un comentariu


 

*