Au fost achitate echipamentele care vor fi donate medicilor buzoieni de către Colegiul Medicilor și Consiliul Județean

2 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Medicul Ion Japie spune că furnizorul a promis că în cel mult 10 zile, măștile și mănușile achiziționate vor ajunge la Buzău și vor fi putea distribuite celor 620 de medici membri ai organizației profesionale locale.

 

Dr. Ion Japie

În ciuda dificultăților privind aprovizionarea cu materiale de protecție atât de necesare personalului medical, aflat în prima linie în „lupta” cu COVD-19, medicii buzoieni vor primi, înttr-o săptămână, cel mult zece zile, câte o cutie cu măști și una cu mănuși de protecție, așa cum le-au promis președintele Colegiului Județean al Medicilor Buzău, dr. Ion Japie, și președintele Consiliului JudețeanBuzău, Petre Emanoil Neagu.

„Împreună cu președintele Consiliului Județean Buzău, dl. Petre Emanoil Neagu, am încheiat protocolul privind achiziția de echipamente de protecție pentru cei 620 de medici membri ai CJM Buzău și a fost lansată comanda. Ieri am smnat deja factura proformă, iar furnizorul ne-a promis că în cel mult zece zile vom avea aceste echipamente, pentru a le putea distribui fiecărui medic din județ. Așa cum am mai spus, Colegiul Județean al Medicilor Buzău a alocat în acest scop suma de 100.000 de lei, iar Consiliul Județean Buzău s-a oferit să contribuie la rândul său cu o sumă importantă, astfel încât să se poată achiziționa 620 de cutii cu măști și tot atâtea cutii cu mănuși de protecție, astfel încât la fiecare medic să ajungă câte o cutie din fiecare produs. Ne-am fi dorit ca acest lucru să fie posibil mai rapid, dar trebuie respectate procedurile de achiziție care, oricum, au fost accelerate cu sprijinul Consiliului Județean”, a precizat dr. Ion Japie, președintele CJM Buzău.

 

La rândul său, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, a subliniat că a apreciat inițiativa filialei locale a Colegiului Medicilor, iar instituția pe care o conduce a suplimentat suma disponibilizată de organizația profesională, astfel încât să fie suficienți bani pentru a achiziționa câte un pachet de măști și unul de mănuși de protecție, pentru fiecare dintre cei 620 de medici care sunt membri ai colegiului. „Cred că în aceste momente conștienizăm cu toții că medicii sunt cei mai expuși la infecția cu noul coronavirus, intrând în contact cu tot felul de pacienți, de aceea vreau să mulțumesc fiecărui buzoian pentru implicarea de care a dat dovadă în această perioadă. Vreau să mulțumesc fiecărui cadru medical, în această perioadă au demonstrat că știu să fie soldați în prima linie, de aceea cred că și noi, toți, suntem datori să-i ajutăm să se protejeze, pentru a putea avea grijă de noi. Consiliul Județean Buzău s-a implicat în numeroase acțiuni de protecție a personalului medical din spital, dar așa cum știm cu toții, acest virus circulă pretutindeni, așa că am apreciat inițiativa Colegiului de a avea grijă și de medicii de familie și de cei din ambulatoriu și ne-am alăturat acestui demers, astfel încât fiecare dintre cei 620 de medici din județ să promească câte un pachet de măști și unul de mănuși de protecție”, a declarat Petre Emanoil Neagu, menționând că după ce vor veni materialele de protecție, Consiliul Județean va sprijini și distribuția acestora, în județ.

 


Adaugati un comentariu


 

*