Colegiul Județean al Medicilor și Consiliul Județean donează tuturor medicilor buzoieni materiale de protecție

27 martie 2020 | 1 comentariu |

Decizia a fost luată astăzi, în Biroul Executiv al Colegiului Medicilor, iar președintele Consiliului Județean Buzău s-a oferit să suplimenteze suma, astfel încât fiecare medic să primească un pachet de măști și unul de mănuși de protecție

 

(Foto arhivă)

În contextul în care autoritățile par depășite de situație, tot mai multe organizații neguvernamentale, organizații profesionale, firme, bănci, instituții și foarte mulți români obișnuiți dau dovadă de o solidaritate extraordinară cu personalul medical și cu persoanele vulnerabile în fața pandemiei de COVID-19 și donează bani pentru cumpărarea echipamentelor de protecție și materialelor sanitare atât de necesare pentru a se putea face față situației fără precedent în care se află România.

Conducerea Colegiului Medicilor Buzău a considerat că „nu putem privi la nevoile colegilor noștri medici, din toate eșaloanele și specialitățile, care sunt cei mai expuși la infecția cu noul virus, fără să acționăm și noi într-un fel. De aceea am convocat astăzi, în ședință de urgență, Biroul Executiv al Colegiului Județean al Medicilor Buzău, pentru a lua o decizie cu privire la modul în care putem să sprijinim și noi, ca organizație profesională, efortul medicilor care știm că se confruntă cu cu o lipsă acută de materiale sanitare de protecție. S-a convenit, astfel, să alocăm din fondurile Colegiului, 120.000 de lei, pentru achiziționarea de măști de protecție, astfel încât fiecare medic membru al organizației noastre profesionale să primescă un pachet cu 50 de bucăți”, a precizat pentru SănătateaBuzoiană.ro, președintele Colegiului Județean al Medicilor Buzău, dr. Ion Japie.

 

Petre Emanoil Neagu

Pentru a putea achiziționa într-un timp cât mai scurt și dintr-o sursă certificată, președintele CJM Buzău a apelat la președintele Consiliului Județen Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a promis sprijin „atât în demersurile privind achiziția cât și suplimentarea sumei astfel încât să se poată achiziționa și câte o cutie de mănuși  pentru fiecare medic, iar ulterior, ne va ajuta în distribuția acestor pachete către medicii de familie din județ”, a mai spus dr. Japie.

La rândul său, președintele Consiliului Județean a precizat că „am apreciat inițiativa filialei locale a Colegiului Medicilor, iar Consiliul Județean Buzău va suplimenta suma disponibilizată de organizația profesională, astfel încât să fie suficienți bani pentru a achiziționa câte un pachet de măști și unul de mănuși de protecție, pentru fiecare dintre cei 620 de medici care sunt membri ai colegiului. Cred că în aceste momente trebuie să conștienizăm cu toții că medicii sunt ai noștri, ai tuturor, că avem nevoie de ei, iar pentru că sunt cei mai expuși la infecție, intrând în contact cu tot felul de pacienți, suntem datori să-i ajutăm să se protejeze, pentru a putea avea grijă de noi”, a declarat Petre Emanoil Neagu, menționând că la începutul săptămânii viitoare se va încheia protocolul de colaborare și vor fi demarate procedurile de achiziție, astfel încât în cel mai scurt timp, măștile și mănușile să poată ajunge la fiecare medic din județ.

 Comentarii (1)

  1. Dumitrescu Maria Alice spune:

    Un lucru bun! Felicitari Colegiului si Presedintelui CJ!
    Mastile si manusile nu le tinem doar pentru noi, le impartim cu personalul din subordine.

Adaugati un comentariu


 

*