Echipamentele de protecție pe care doctorii le vor primi de la Colegiul Medicilor și Consiliul Județean au ajuns la Buzău

17 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Acestea vor fi distribuite în perioada 22-27 aprilie, fiecăruia dintre cei 620 de medici membri ai organizației profesionale locale, fiecare dintre medici primind câte o cutie de măști și una de mănuși de protecție.

 

În contextul în care România are deja 981 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, chiar dacă, din fericire, la Buzău nu există niciun medic sau alt cadru medical infectat și sunt doar 14 persoane confirmate pozitiv, Colegiul Județean al Medicilor și Consiliul Județean Buzău s-au mobilizat și și-au respectat promisiunea făcută medicilor buzoieni. Cele 620 de cutii cu măști și mănuși de protecție care vor ajunge la fiecare medic membru al organizației profesionale locale au ajuns deja la Buzău și vor fi distribuite, în perioada 22-27 aprilie, tuturor medicilor, din toate specialitățile, prin intermediul Colegiului Medicilor, al Consiliului Județean Buzău și al administrațiilor locale.

Conducerea Colegiului Medicilor Buzău spune că „Imediat după Sfintele Paști, ne vom mobiliza cu toții pentru a distribui materialele de protecție fiecărui medic. Primii care le vor primi sunt medicii de la Spitalul Municipal Rânicu Sărat, unde știm că sunt îngrijiți pacienții infectați cu COVID-19, și cei din Spitalului Județean de Urgență unde se adresează cel mai mare număr de pacienți din județ. Cu sprijinul Cnsiliului Județean și al primăriilor din fiecare localitate, vom începe distribuția materialelor de protecție imediat după Sfintele Sărbători Pascale, astfel că în perioada 22-27 aprilie, acestea vor ajunge la fiecare membru al organizației profesionale Buzău va primi câte un pachet cu 50 de măști de protecție și 50 de mănuși. Nu este mult, dar credem că, în această perioadă, orice ajutor contează”, a precizat pentru SănătateaBuzoiană.ro, președintele Colegiului Județean al Medicilor Buzău, dr. Ion Japie.

 

La rândul său, președintele Consiliului Județen Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a sprijinit acest demers atât prin suplimentarea sumei necesare cât și în realizarea achiziției, a precizat că „în aceste momente cred că trebuie să fim mai solidari ca oricând și să conștienizăm cu toții că toți medicii, nu doar cei din spitale, sunt ai noștri, ai tuturor. Avem nevoie de ei și cred că trebuie să-i susținem cum putem, iar pentru că ei sunt permanent în linia întâi în acest război cu virusul și sunt cei mai expuși la infecție, am considerat că suntem datori să-i ajutăm să se protejeze, pentru ca la rândul lor să poată avea grijă de noi. Profit de ocazie și le doresc tuturor Sărbători Pascale fericite și liniștite și îi asigur de toată considerația și tot sprijinul nostru”, a precizat Petre Emanoil Neagu.

Distribuirea pachetelor cu materiale de protecție se va face astfel: medicii din spitale și policlinici le vor primi de la instituția unde lucrează (sau secția exterioară) în perioada 22- 24 aprilie, iar medicii de familie din rural vor ridica materialele de la primăriile de comună.

Medicii de familie și medicii din cabinetele private din urban (Buzău/Rm. Sărat/Nehoiu) vor ridica materialele în perioada 22-27 aprilie de la Consiliul Județean Buzău, respectiv de la Primăria Rm. Sărat și Primaria Nehoiu, în intervalul orar orele 8,00-14,00.

 


Adaugati un comentariu


 

*