Pacienții cronici, transportați gratuit la 32 de spitale din țară

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) a lansat o inițiativă caritabilă în parteneriat cu Roche România și compania de ride sharing Uber, pentru a-i expune cât mai puțin pe acești pacienți riscului de a se infecta cu noul coronavirus.

 

Pacienții cu boli cronice reprezintă una dintre cele mai vulnerabile categorii în cazul infecției cu Covid-19, de aceea este absolut necesar ca aceștia să iasă cât mai puțin din casă și să evite deplasările în zone mai aglomerate, precum și contactul cu alte persoane. Din păcate însă, pentru mulți dintre ei este dificil să respecte aceste măsuri de precauție, pentru că trebuie să își continue tratamentele în această perioadă, iar în acest sens au nevoie să meargă periodic la spital. Nu toți au la dispoziție autoturisme proprii sau pe cineva care să îi poată transporta în siguranță, așa că sunt nevoiți să ajungă la spital fie pe jos, fie folosind mijloacele de transport în comun, expunându-se astfel unui risc ridicat de a contracta infecția care le-ar putea fi fatală.

Pentru a veni în sprijinul celor aflați într-o astfel de situație, APCR, în parteneriat cu compania farmaceutică Roche România și compania de ride sharing Uber România au demarat inițiativa caritabilă #prioritatepentrusanatate, prin intermediul căreia se asigură transport gratuit spre și de la 32 de spitale din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara, pentru pacienții cu boli conice din aceste orașe.

 

Cezar Irimia, președintele APCR, a precizat că principalii beneficiari sunt pacienţii ce suferă de afecţiuni oncologice şi hematologice, hemofilie, fibroză pulmonară idiopatică sau scleroză multiplă, care sunt nevoiţi să îşi continue tratamentul în spital, pe perioada stării de urgenţă.

Aceștia pot apela gratuit la serviciile oferite de șoferi Uber, care îi vor transporta de la domiciliu la spital sau îi vor aduce acasă de la unitățile medicale, după terminarea tratamentului. Roche România va suporta trei sferturi din costurile curselor, iar diferența va fi suportată de compania de ride sharing, însă serviciile sunt disponibile doar pe raza celor patru orașe și nu includ transportul în afara localităților.

Instituirea stării de urgenţă pe teritoriul ţării noastre, din cauza pandemiei globale cu Covid-19, vine cu o serie de restricţii severe de deplasare pentru toate categoriile de persoane. Pacienţii cu boli cronice nu au însă de ales. Ei trebuie să îşi continue tratamentele în spitale şi, din păcate, sunt extrem de vulnerabili. Din cauza imunităţii scăzute, au un risc mai mare de infectare cu Covid-19. Prin aceasta campanie, încercam să îi ajutăm să evite pe cât posibil mijloacele de transport aglomerate, o măsură atât de necesară în vremurile dificile pe care le trăim”, a mai explicat președintele APCR.

 

Pacienții care doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit trebuie să îşi instaleze aplicaţia Uber pe telefon, apoi sa apeleze call center-ul Alianţei Pacienţilor Cronici din România, la numărul de telefon 021 253 0591, pentru li se explica în amănunt cum trebuie să procedeze. Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată, sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital. Acest lucru se comunică operatorului din call-center, care va trimite un voucher pe telefonul apelantului, urmând ca acesta să îl înregistreze în aplicația Uber, prin accesarea unui link. Apoi, poate face o comandă, iar la secțiunea „modalități de plată” trebuie să selecteze opțiunea „Roche România”, care va apărea în listă.

Serviciul gratuit de transport pentru pacienții cronici va fi disponibil începând de luni, 20 aprilie, iar lista cu cele 32 de spitale la care se pot deplasa poate fi consultată pe site-urile  www.aliantapacientilor.ro şi pe www.i-pacient.ro.

 


Adaugati un comentariu


 

*