Încep înscrierile pentru ediția jubiliară a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

7 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Lansarea celei de-a zecea ediții va avea loc săptămâna viitoare, ocazie cu care vor fi prezentate toate cele 21 de proiecte care au beneficiat de finanțare în cursul anului 2017 și marele câștigător.

 

Unul dintre cele mai vechi programe de finanțare a proiectelor ONG-urilor care activează în domeniul Sănătății a ajuns la cea de-a zecea ediție. Inițiatorii anunță că va fi o ediție jubiliară, care va marca cei 10 ani în care au sprijinit persoanele aflate în suferință, sponsorizând proiecte derulate în beneficiul acestora. Inițiat de Fundația pentru Comunitate și MOL România, Programul MOL pentru sănătatea copiilor, asigură sprijin copiilor și tinerilor în suferință,  precum și organizațiilor care se ocupă de reabilitarea, de însănătoșirea lor.

Pe parcursul celor nouă ediții derulate până acum, aproape 100 de organizații au beneficiat de sprijin financiar în cadrul programului, pentru a pune în aplicare proiecte de pe urma cărora peste 10.000 de copii și tineri cu probleme de sănătate au avut acces la terapie sau au beneficiat de diverse alte facilități care i-au ajutat să facă progrese în lupta lor cu boala.

 

Tradiția va continua și în acest an, inițiatorii programului anunțând că ediția jubiliară va fi lansată  marți, 11 septembrie. Evenimentul va avea loc la în Parcul Central din Cluj și va fi unul special, având în vedere că este vorba de o ediție aniversară.

La lansare vor participa personalităși ale lumii medicale, oficialități locale, și, bineînțeles, reprezentanții celor 21 de organizații neguvernamentale care au beneficiat de finanțare în cadrul ediției 2017 a programului. Evenimentul va debuta la ora 10.00, cu prezentarea fiecărui proiect în parte.

Această ediție s-a axat pe finanțarea unor proiecte de terapie emoţională şi prin artă, având ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu deficiențe, afecţiuni cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave. După depunerea cererilor de finanțare și prezentarea proiectelor au fost selectate 21 de organizații, plafonul maxim de finanțare pentru fiecare în parte fiind de 25.000 de lei.

Proiectele astfel finanțate au fost implementate începând cu luna decembrie a anului trecut, iar cu ocazia festivității de la Cluj va fi anunțat și câștigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor.

 

Marele premiu se va acorda celui mai bun proiect din cele 21 selectate, iar organizația câștigătoare va intra automat în ediția a 10-a, fără a se mai înscrie la concursul de proiecte. Totodată, unul din reprezentanții organizației câștigătoare va avea dreptul de a face parte din juriul următoarei ediții.

După decernarea premiului va fi lansată, oficial, ediția a 10-a, moment din care se vor considera deschise înscrierile pentru concursul de proiecte. Acestea se vor desfășura în perioada 11 septembrie – 12 octombrie, anunţul de participare şi formularul tipizat al aplicaţiei putând fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.

Fondul total de sponsorizare este de 400.000 de lei, iar în decursul celor 9 ediții derulate până acum s-au acordat 2.778.000 de lei, pentru 94 de ONG-uri care au derulat 169 de proiecte, incluzând peste 10.000 de copii în activitățile lor terapeutice.

 


Adaugati un comentariu


 

*