O nouă ediție a programului MOL pentru sănătatea copiilor a pornit la drum

2 februarie 2021 | 0 comentarii |

Au fost desemnate cele 18 programe care vor primi finanțare și care urmează a se derula în perioada februarie-august 2021.

 

Începând cu anul 2009, Fundația pentru Comunitate derulează programul MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizațiilor non-profit, organizațiilor nonguvernamentale și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave. Programul beneficiază anual de sprijin financiar oferit de MOL România, fondurile alocate fiind destinate proiectelor derulate de aceste organizații, care sunt supuse unei selecții înainte de fiecare nouă ediție.

Anul acesta, programul MOL pentru sănătatea copiilor a ajuns la cea de-a 12-a ediție, organizatorii anunțând cele 18 proiecte care au fost selectate pentru finanțare în acest an. Debutul noii ediții a fost precedat de o etapă de selecție, în care organizațiile interesate să obțină sprijin financiar și-au putut depune proiectele, în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie 2020. Au fost primite astfel 77 de proiecte depuse de organizații specializate în terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Organizațiile înscrise au provenit din 26 de județe, iar 43 dintre acestea au mai participat și la edițiile precedente ale programului.

 

Andras Imre

Pe parcursul ultimelor două luni, cele 77 de proiecte au fost atent analizate, pentru ca în final să fie selectate 18 dintre ele care vor beneficia de o finanțare totală de 400.000 de lei. Acestea vor fi implementate în perioada februarie-august 2021 și vor avea ca beneficiari 773 de copii, împreună cu familiile lor.

Andras Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate, a precizat că ediția din acest an va avea o perioadă mai scurtă de implementare, de doar șapte luni, însă organizațiile implicate vor beneficia ca și până acum de consiliere atât in perioada derulării programelor cât și după aceea. „Oferim informații tuturor ONG-urilor interesate, atât în decursul celor șapte luni, cât și la final, în septembrie, când organizațiile susținute vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate. Menținem intenția noastră de a acorda și în acest an Premiul MOL pentru sănătatea copiilor organizației care realizează cel mai bun proiect, împreună cu invitația de a delega un membru în juriul ediției viitoare. Este o practică a informării cuprinzătoare și șansei egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs”, a mai declarat acesta.

 

Camelia Ene

Dintre cele 18 organizații selectate, 8 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 10 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare. Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita și Mureș, iar activitățile terapeutice și intervențiile psihosociale vor utiliza diverse metode, precum terapia prin artă, terapia prin joc, terapiile emoționale, integrarea senzorială, terapia ocupațională și terapiile asistate de animale.

Această ediție, mai mult decât cele precedente, ne-a arătat cât de necesar este ajutorul nostru. Pandemia a acutizat problemele copiilor cu dizabilități sau boli cronice, adăugând suferințelor lor și stări de anxietate și stres. Ne-a dat speranță faptul că multe ONG-uri de specialitate au pregătit un răspuns profesional, au îmbogățit și adaptat metodologia aplicată, au abordat noi moduri  profunde de lucru cu copiii, dar și cu familiile acestora. MOL România va rămâne un susținător al eforturilor acestora și suntem convinși că, împreună, putem schimba în bine viețile acestor copii” a declarat, la rândul său managerul MOL România, Camelia Ene.


Adaugati un comentariu


 

*