Programul MOL pentru sănătatea copiilor continuă și în pandemie

11 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Cea de-a 12-a ediție a fost lansată zilele trecute, iar ONG-urile care doresc să obțină finanțare în cadrul programului, pot depune proiectele până la începutul lunii viitoare.

 

Cu toate că pandemia a creat serioase probleme organizațiilor non-guvernamentale (ONG) care derulau proiecte finanțate în cadrul ediției a 11-a a programului Mol pentru sănătatea copiilor, MOL România și Fundația Pentru Comunitate au decis să dea startul unei noi ediții, care a fost lansată în cadrul unui eveniment organizat on-line. Programul oferă ONG-urilor finanțare pentru proiecte de terapie emoțională și intervenție psihosocială adresate copiilor cu boli cronice sau cu nevoi speciale, în cadrul edițiilor anterioare fiind finanțate 209 proiecte cu peste 3,6 milioane de lei, iar numărul beneficiarilor depășind 11.500. Pentru cea de-a 12-a ediție lansată zilele trecute, fondul total alocat pentru susținerea proiectelor este de 400.000 de lei, ridicând astfel la 4 milioane de lei suma finanțărilor totale alocate de la începutul programului.

Suma maximă pe care o poate accesa un ONG este de 25.000 de lei, iar în acest sens, organizațiile interesate trebuie să trimită o solicitare on-line până la data de 2 decembrie, însoțită de o prezentare a proiectului pentru care solicită finanțare.

Proiectele trebuie să se deruleze în perioada februarie – august  2021 iar suma de 25.000 de lei este oferită ca pre-finanțare.

 

În cadrul ediției precedente, au obținut finanțare în cadrul programului 18 ONG-uri, ale căror planuri au fost serios date peste cap de apariția pandemiei de Covid-19. Astfel, dintre cele 18 proiecte finanțate, doar 7 au fost finalizate până la acest moment, iar alte șapte sunt în diferite faze de implementare, inițiatorii adaptând modalitățile și metodele inițiale sau căutând soluții noi, compatibile cu condițiile actuale, care nu fuseseră luate în calcul inițial. În același timp, două proiecte care presupuneau organizarea unor tabere terapeutice pentru copii au fost reprogramate pentru o dată la care acest lucru va fi posibil, iar alte două proiecte vor fi restructurate, pentru a putea fi implementate în noile condiții impuse de pandemie.

În cadrul evenimentului de lansare a noii ediții, ONG-urile care au beneficiat de finanțare în cadrul ediției precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2019 – octombrie 2020.

 

S-a putut constata astfel că ONG-urile au fost capabile să își adapteze metodele și proiectele la restricțiile generate de pandemie, fapt pentru care inițiatorii au decis să dea startul unei noi ediții. „Pandemia izbucnită la începutul acestui an ne-a adus pe toți în fața unor provocări majore, fără precedent. Acestea au accentuat dificultățile pe care le traversau, zilnic, copiii cu nevoi speciale, cei cu dizabilități sau boli cronice, precum și familiile lor. A fost nevoie de o regândire corespunzătoare a intervențiilor pentru aceștia, iar specialiștii din organizațiile partenere au dat dovadă de mult profesionalism și s-au adaptat la noile condiții. MOL România rămâne în continuare alături de cei care dezvoltă proiecte pentru a genera o schimbare în bine în viețile micilor beneficiari”, a declarat în acest sens Camelia Ene, directorul MOL România.

La rândul său András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate a precizat că organizația asigură o informare permanentă a ONG-urilor pe toată durata perioadei de înscrieri, iar informațiile despre proiectele implementate deja cu succes în edițiile anterioare le pot fi de folos celor care doresc să obțină o finanțare în cadrul programului.


Adaugati un comentariu


 

*