Covid-19 a provocat primul deces în rândul personalului SJU Buzău

11 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

Un maseur care lucra în cadrul secției de Neurologie a pierdut lupta cu boala, după mai mult de două săptămâni petrecute la Terapie Intensivă.

 

Este doliu la Spitalul Județean de Urgență Buzău (SJU) după ce un angajat cu o vechime de peste 7 ani a decedat în secția de Terapie Intensivă, unde ajunsese în urma infectării cu noul coronavirus. Este primul deces în rândul angajaților spitalului buzoian, din cauza Covid-19, iar cel care a pierdut lupta cu boala este un angajat al secției de Neurologie, declarată focar în urma confirmări a 26 de cazuri, conform ultimei raportări a DSP Buzău.

Laurențiu Gabriel Gaboră avea 43 de ani și lucra la SJU Buzău din 2013. Era maseur în cadrul secției de Neurologie, iar în toți acești ani a ajutat mulți pacienți să se recupereze, fiind recunoscut ca un bun profesionist, un coleg responsabil și sufletist, un om deosebit de respectuos.

Mesajele de regret și condoleanțe curg unul după altul pe rețelele de socializare. Una dintre colegele sale, profund marcată, a scris pe pagina lui Facebook: „Ce zi tristă!! Drum lin spre ceruri, Gabiță!! M-am rugat pentru tine și am sperat, până în ultima clipă, că vei învinge nenorocitul ăsta de virus. Drum lin spre ceruri, coleg drag! Dumnezeu sa aiba grija de tine, acolo sus!”

 

În urmă cu mai bine de două săptămâni, Laurențiu Gabriel Gaboră a contractat noul coronavirus, iar la scurt timp, în secția în care lucra a fost declarat focar de Covid-19, fiind una din cele 26 de persoane infectate.

Din păcate, acesta suferea și de alte afecțiuni, motiv pentru care infecția cu noul coronavirus a avut efecte negative pronunțate în cazul său, fiind internat direct în secția de Terapie Intensivă a unității medicale, unde a stat intubat până în ultima clipă. Timp de mai bine de două săptămâni, medicii de aici s-au străduit să îl ajute să învingă boala, însă starea sa de sănătate se deprecia de la o zi la alte. Plămânii i-au fost afectați în proporție de aproximativ 90%, iar în cele din urmă, organismul său a cedat, în ciuda eforturilor colegilor săi de a-l salva.

Numele lui Laurențiu Gabriel Gabora se adaugă astfel pe lista tot mai lungă a cadrelor medicale care și-au pierdut viața în urma infectării cu SARS-CoV-2.

 

Regretăm nespus dispariția fulgerătoare a colegului nostru, GABORA LAURENȚIU GABRIEL, în vârstă de 43 de ani. Corpul medical a depus toate eforturile pentru a-l salva, însă, din păcate, Gabriel a pierdut lupta cu viaţa.

A lucrat ca maseur pe secţia Neurologie din anul 2013. Un om sufletist, un coleg respectuos care îşi îndeplinea cu responsabilitate sarcinile de serviciu.

Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos.

Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, este mesajul colectivului Spitalului Județean de Urgență, marcat de acest destin tragic pe care l-a avut unul dintre oamenii apreciați ai unității medicale.

Potrivit datelor oficiale, de la debutul pandemiei, peste 4.000 de îngeri în halate albe și alți 2.000 de angajați din sistemul medical s-au infectat cu noul coronavirus, una din 46 de persoane infectate provenind din rându cadrelor medicale. Sindicatele spun însă că numărul acestora ar fi cel puțin dublu. Aproape 50 dintre cei infectați și-au pierdut viața încercând să salveze alți pacienți, în spitalele din România. Gabriel este unul dintre ei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină, alături de doctorii Săi din cer…

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*