Spitalul Județean de Urgență Buzău angajează personal medical și auxiliar

6 august 2020 | 0 comentarii |

Deocamdată este vorba de angajare pe perioadă determinată, iar recrutarea se face prin selecție, dintre absolvenții școlilor sanitare care au făcut voluntariat în spital, pe baza referatelor șefilor de secții.  

 

După mai bine de un an de când nu s-au mai făcut angajări în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău, unitatea medicală profită de legislația valabilă în perioada stării de alertă și angajează 25 de asistenți medicali și personal auxiliar. Angajarea se face pe o perioadă determinată, de o lună și jumătate, pentru a suplini, cel puțin temporar, criza de personal medical care s-a creat din cauza pensionărilor, încetării unor contracte sau a indisponibilzărilor unora dintre angajați pentru perioade mai lung sau mai scurte, după caz, din cauza infecțiilor cu coronavirus.

Potrivit managerului AJU Buzău, Claudiu Damianangajarea acestora este absolut necesară în contextul în care nu s-au mai făcut angajări în unitatea medicală de anul tercut, din debruarie-martie, iar între timp au existat numeroase pensionări și încetări de contracte. În plus, criza sanitară generată de pandemia de Covid 19 a impus personal suplimentar pentru asigurarea activității compartimentelor tampon din cadrul unor secții, dar în același timp a creat sincope în funcționarea unor secții din cauza indisponibilizării temporare a persoalului medical infectat cu SARS-CoV2”.

 

Claudiu Damian

Managerul Damian a precizat că ce 25 de nou angajați vor fi repartizați pe secția Pneumologie (8 asistenți medicali și 8 infirmiere) și pe secția UPU (6 asistenți medicali), iar alți 3 angajați vor avea calitatea dezinfectori, dar există posibilitatea ca în urma solicitărilor șefilor de secții care se confruntă cu deficit de personal, numărul acestora să mai crească.

Din februarie-martie anul trecut, de când a fost susținut ultimul concurs, la Spitalul Județean Buzău nu s-au mai făcut angajări, iar între timp au fost pensionări și încetări de contracte în cazul a peste 60 de persoane, constituindu-se astfel deficit pe diferite secții. Peste acest neajuns s-a suprapus criza de coronavirus, care ne-a pus într-o mare difcultate, ne-a obligat la un moment dat să separăm secțiile și să facem sectoare tampon pentru tratarea pacienților infectați, pentru care a fost nevoie de personal suplimentar. De exemplu, la secția Pneumologie, care avea două pavilioane separate funcționale, avem acum trei pavilioane, ocupând cu pacienți Covid un al treilea pavilion, care era destinat tratării în regim de spitalizare de zi și de ambulatoriu a pacienților HIV-SIDA. Personalul care-și desfășura activitatea în acest sector era insuficient și nu putea acoperi turele, astfel încât să poată fi îngrijiți pacienții din trei clădiri diferite, așa că a fost nevoie să mai facem detașări de la alte secții”, a explicat managerul SJU Buzău.

 

Din păcate, aceste angajări se pot face doar pentru o lună și jumătate, atât cât legislația permite, pe perioada stării de alertă, dar conducerea unității medicale spune că este o soluție pentru această perioadă critică și, de ce nu, o șansă în plus pentru cei care vor fi acum angajați acum temporar, să poată ocupa un post pe perioadă nedeterminată în momentul în care spitalul va putea organiza din nou concurs.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, angajarea se face prin selecție directă, iar Comitetul Director a decis ca aceasta să fie făcută din rândul voluntarilor selectați de șefii de secții. „Am ajuns la decizia să facem aceste angajări temporare prin selecție directă, iar pentru recrutare s-a pornit în primul rând de la solicitarea și întrebarea voluntarilor care au lucrat în spitalul județean și din lista celor care de-a lungul timpului au spus că vor să fie angajați chiar și pe o perioadă determinată, în orice secție. Alegerea asistenților medicali s-a făcut în baza referatelor șefilor de secție, care și-au ales personalul cu care vor să lucreze, știind în ce măsură aceștia își pot desfășura activitatea în secția respectivă. Referatele au fost aprobate în Comitetul Director și, în baza acestora s-a început recrutarea acestui personal și angajarea”, a mai spus managerul Damian.

 


Adaugati un comentariu


 

*