Noi angajari masive la Spitalul Judetean de Urgenta Buzau

28 august 2017 | 0 comentarii |

Peste douazeci de posturi de medic, zece posturi de asistente medicale si alte cateva posturi de infirmiere si ingrijitoare, dar si pentru personal TESA sunt scoase la concurs de unitatea medicala, in perioada urmatoare.

 

Spitalul Judetean de Urgenta Buzau isi completeaza, incet, incet, echipa de medici de care are nevoie, reusind sa acopere posturile vacante ramase neocupate in urma concursurilor anterioare sau prin plecarea la pensie ori decesul unora dintre specialistii cu care s-au asigurat servciile medicale in ultimii ani.

Unitatea medicala a scos la concurs doua posturi de medic specialist pentru sectiile ATI-Maternitate si Cardiologie, dar va organiza si inca un examen pentru ocuparea posturilor ramase nesolicitate la concursul anuntat anterior, cand au fost ofertate 26 de posturi din care au fost solicitate doar patru.

Astfel, pe langa cele doua posturi anuntate mai sus, SJU Buzau scoate din nou la concurs cele patru posturi de medic chirurg, ORL-ist, pediatru si obstetrica-ginecologie pentru cabinetele medicale care vor functiona in cadrul Centrului Medical Multifunctional Parscov, la care se adauga 20 de po sturi de medic nefrolog, neonatolog, gastroenterolog, oncolog, cardiolog, infectionist, internist, recuperare fizica si balneologie pentru sectiile si cabinetele medicale din Ambulatoriul intergrat al unitatii medicale, precum si doua posturi de medic urgentist pentru Sectia UPU-SMURD.

Potrivit managerului unitatii medicale, in perioada urmatoare se va face o reevaluare a fiecarei sectii si compartiment din spital, urmand ca ulterior sa se scoata la concurs si „alte posturi, pentru a nu ramane descoperiti, in urma vacantarii naturale, prin pensionare, a unora dintre specialistii pe care spitalul se bazeaza la ora actuala”.

 

?

In luna septembrie se va organiza concursul pentru ocuparea celor patru posturi pentru care au optat medicii inscrisi la concursul anuntat la sfarsitul lunii iulie, respectiv, un post de medic rezident in ultimul an in specialitatea dermatovenerologie pentru care s-a inscris dr. Oliver Dan Genuche, un post de medic rezident in ultimul an in specialitatea ORL pentru care a optat dr. Adriana Gavrila, un post de medic primar radiolog pentru care s-a inscris dr. Gabriela Iancu si un post de medic primar chirurgie generala, solicitat de dr. Oana Corina Goidescu. „Concursul va fi organizat in functie de disponibilitate profesorilor universitari care vor face parte din comisiile de examinare, dar speram ca cel mai tarziu incepand cu luna octombrie sa avem completata echipa spitalului cu acesti specialisti. Pentru ca incercam sa nu lasam pe ultima suta de metri ocuparea unor posturi vacante in diferitele specialitati in care mai avem nevoie de medici, am publicat in Viata Medicala si organizarea concursului pentru alti doi specialisti in cardiologie – pentru ocuparea postului ramas vacant in urma nefericitului deces al medicului Adrian Negoita, si un medic specialist in Anestezie si Terpaie Intensiva pentru Sectia exterioara Maternitate, care se vacanteaza prin pensionarea unuia dintre medicii de acolo. Totodata, am trimis spre republicare oraganizarea unui nou concurs pentru angajarea unor medici pentru specialitatile ramase neocupate la concursul anterior si speram ca pana la sfarsitul anului sa avem cat mai multe solicitari, astfel incat sa innoim echipa de specialisti a spitalului si sa completam specialitatile deficitare”, a precizat, pentru SanatateaBuzoiana.ro, managerul SJU Buzau, ec. Claudiu Damian.

 

Inscrierile la concurs se vor face, pentru toate cele 22 de posturi scoase la concurs, la Serviciul Resurse Umane al Spitalului Judetean de Urgenta Buzau, in termen de 15 zile de la data publicarii, iar concursul se va organiza in termen de 30-90 de zile de la publicarea in „Viata Medicala”, in functie de cum vor fi disponibili profesorii universitari care vor face parte din comisiile de examinare.

Taxa de concurs este de 150 de lei/candidat si se achita la casieria spitalului.

Unitatea medicala va sustine, ca si pana acum, costurile aferente contractelor de locatiune (locuinta de serviciu si utilitati), in limita a 1.000 de lei/luna, pentru tinerii specialisti care vor dori sa se alature echipei SJU Buzau. Asa cum a fost aprobat in Consiliul Judetean Buzau, aceste facilitati se corda medicilor tineri pentru a fi motivati sa vina sa lucreze in Buzau. In plus, medicii tineri vor avea toata sustinerea din partea conducerii unitatii medicale si a colegilor, astfel incat integrarea lor sa fie una usoara, iar in perspectiva li se ofera posibilitatea afirmarii si avansarii in cariera, ceea ce nu se prea intampla in spitalele universitare, unde ascensiunea profesionala este destul de limitata”, a subliniat managerul Claudiu Damian.

Tematica de concurs este cea specifica pentru medici specialisti, iar data concursului va fi anuntata in perioada urmatoare, pe pagina oficiala a spitalului si la secretariatul unitatii medicale, amanunte putand fi solicitate la Serviciul RUNOS sau la telefon 0238-720.689, int. 166.

 

Tot luna viitoare, Spitalul Judetean de Urgenta Buzau scoate la concurs 10 posturi de asistent medical, doua posturi de infirmiera debutanta si doua posturi de ingrijitoare, pentru Sectia UPU-SMURD. Sase dintre cele 10 posturi de asistent medical vor fi destinate debutantilor, iar alte patru sunt rezervate asistentilor medicali care au deja gradul principal.

Potrivit managerului unitatii medicale, concursul pentru aceste posturi va avea loc in data de 26 septembrie pentru posturile de asistent medical, respectiv, pe 2 octombrie, pentru infirmiere si ingrijitoare.

Tematica de concurs este cea anuntata si la concursurile pentru posturile similare organizate in editiile anterioare de concurs, potrivit normelor legale in vigoare, iar inscrierile se vor face la Serviciul Resurse Umane al unitatii medicale.

Examenul consta intr-o proba scrisa si una de interviu/proba practica, iar la fiecare dintre acestea, candidatii trebuie sa obtina cel putin 50 de puncte din 100 posibile, pentru a fi declarati admisi. In cazul in care vor fi mai multi candidati care vor obtine medii de admitere valide, ocuparea posturilor se va face in ordinea descrescatoare a punctajului obtinut, pana la ocuparea posturilor disponibile.

 

Si tot in octombrie vor fi scoase la concurs opt functii contractuale de executie vacante, pentru personalul TESA. Un post de referent gradul III un pospentru Serviciul Resurse Umane, un alt post, de referent debutant in cadrul aceluiasi serviciu, un post de referent de specialitate gradul III pentru Biroul Achizitii, doua posturi de functionar la Serviciul Administrativ, un post de administrator II acelasi serviciu, un post de sofer II la Serviciul Aprovizionare si un post de muncitor calificat pentru Serviciul Administrativ- lenjerie.

Examenul va avea loc pe 4 octombrie (proba scrisa), iar candidatii care vor obtine cel putin 50 de puncte vor fi admise la proba de interviu, care va avea loc pe 10 octombrie.

Inacrierile la concurs se vor putea face, pentru toate posturile scoase la concurs de unitatea medicala, pana pe data de 26 septembrie 2017.

Amanunte despre concurs, dosarul de inscriere si tematica pe baza careia vor fi formulate subiectele de examen se pot obtine accesand pagina oficiala a SJU Buzau, de la Serviciul RUNOS sau la telefon 0238-720.689, int. 166.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*