Peste 100 de candidati se „bat” pe 13 posturi in Spitalul Judetean Buzau

21 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Mai sunt doar cateva zile pana la concursul de ocupare a unor posturi de personal medical mediu sanitar la Spitalul Judetan de Urgenta (SJU) Buzau.

La concursurile pentru ocuparea posturilor de medici oferite de cel mai mare spital din judet nu se prea inghesuie concurentii. Chiar daca prin Consiliul Judetean Buzau li se ofera facilitati si bonificatii substabtiale, se pare ca doctorii tineri nu sunt prea atrasi de Buzau. Un exemplu este si faptul ca, in urma organizarii concursului pentru 2 posturi de medic specialist Chirurgie generala, respectiv, ATI-OG, doar medicul chirurg Oana Corina Goidescu s-a prezentat la examen si va face parte din echipa spitalului, fiind declarat admisa cu 254,75 de puncte (punctaj minim necesar 120 de puncte), pentru ca medicul anestezist Andrei Cemurtan s-a retras din concurs.

Pentru posturile de asistent medical si de infirmiera vacante la Sectia UPU-SMURD se inregistreaza, insa, o concurenta acerba. Comisia de concurs a evaluat dosarele de inscriere depuse de candidati, iar 114 candidati vor sustine examenul scris, in ziua de 26 septembrie, incercand sa ocupe unul dintre cele 13 posturi scoase la concurs.

 

Cea mai mare „batalie” va fi pentru ocuparea posturilor de infirmiera debutanta scoase la concurs pentru sectia UPU-SMURD, unde 41 de concurenti (20,5 pe loc) vor incerca sa-si adjudece unul dintre cele doua locuri scoase la concurs de unitatea medicala.

Concurenta mare se anunta si pentru ocuparea celor 6 posturi de asistent medical debutant, disponibile in aceeasi sectie a SJU Buzau, unde au fost admise 56 de dosare (9,3 pe loc).

Alte 4 posturi de asistent medical principal, scoase la concurs pentru UPU-SMURD Buzau, vor fi disputate de 10 candidati inscrisi la examen. Ceva mai mare este concurenta pentru postul de asistent medical principal disponibil la Serviciul de Medicina Legala, care este ravnit de 7 concurenti.

 

Proba scrisa a concursului va fi sustinuta pe 26 septembrie, la Universitatea Biottera (de langa Dragaica), mai putin concursul pentru ocuparea postului de asistent medical principal SML care se va sustine la sediul Spitalului Judetean de Urgenta. Rezultatele vor fi afisate la sediul Spitalului Judetean Buzau si pe pagina oficiala online a institutiei, pana la sfarsitul saptamanii viitoare.

Candidatii care vor obtine mai mult de 50 de puncte din 100 posibile vor fi admisi in proba interviului /proba practica, ce se va sustine pe data de 2 octombrie. Si la aceasta proba, punctajul minim necesar este de 50 de puncte.

Rezultatele finale vor fi afisate dupa rezolvarea eventualelor contestatii, iar selectia se va realiza pe baza mediei finale (media aritmetica a celor doua probe), in ordine descrescatoare, in limita numarului de locuri/posturi disponibile.

Castigatorii concursului vor face parte, de luna viitoare, din echipa celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet.

 

Claudiu Damian

Managerul Spitalului Judetean, Claudiu Damian, a precizat pentru SanatateaBuzoiana.ro ca spera ca in urma concursului se va dovedi ca si pregatirea candidatilor este la fel de buna precum dorinta lor de a face parte din echipa UPU-SMURD si nu vor mai fi surprize, ca la unele dintre examenele anterioare, cand desi a fost concurenta mare, au ramas posturi neocupate.

Ma bucur ca sunt multi candidati, pentru ca sper ca la final sa-i putem alege pe cei mai buni dintre ei si sa nu mai avem surprize, ca la unele concursuri anterioare, cand desi a fost concurenta mare, au ramas locuri neocupate. Spitalul Judetean are nevoie de personal bine pregatit, care sa demonstreze ca este capabil sa acorde pacientilor servicii medicale de calitate. Noi ne straduim sa le asiguram toate facilitatile pentru a profesa in conditii optime, la UPU se vor face investitii majore, dar si ei trebuie sa demonstreze ca sunt pregatiti pentru a face fata exigentelor actuale. Ii asigur pe toti candidatii ca nu va exista nicio concesie, iar examenul va fi corect, evaluarea facandu-se strict pe masura pregatirii lor. Sectia UPU-SMURD, ca si Serviciul de Medicina Legala, ofera salarii si sporuri pe care toata lumea le vaneaza, dar cred ca este necesar ca toti angajatii, de la femeia de serviciu pana la seful de sectie sa demonstreze ca merita, prin activitatea lor, aceste salarii si conditiile in care lucreaza”, a explicat managerul Claudiu Damian.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*