Specialistii IT, asteptati la cel mai important hackathon pe teme de Sanatate

21 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Evenimentul se va desfasura la Bucuresti, spre sfarsitul lunii viitoare, iar specialistii din domeniu se pot inscrie pana pe 8 octombrie.

 

In perioada 28-29 octombrie, Bucurestiul va gazdui evenimentul Hacking Health Romania, recomandat de organizatori ca fiind cel mai important hackathon pe teme de sanatate din Europa Centrala si de Sud-Est. Termen mai putin cunoscut pentru cei care nu sunt foarte familiarizati cu domeniul IT, „hackathon” este denumirea data unui eveniment in care mai multi programatori, dar si alte persoane ce participa la dezvoltarea de software (designeri, manageri de proiect etc.), colaboreaza pentru dezvoltarea unui proiect software. Evenimentul din 28-29 octombrie este axat pe proiecte cu aplicabilitate in domeniul Sanatatii, care ar putea avea un impact pozitiv asupra sistemului medical. Hackathlon-ul se adreseaza astfel specialistilor din domeniul IT, fie arhitecti de software, dezvoltatori, tineri antreprenori sau studenti ai facultatilor de profil, precum si expertilor din sanatate.

Cei care doresc sa-si prezinte proiectele proprii in cadrul evenimentului sunt invitati sa completeze un formular care poate fi accesat aici, data limita pana la care se mai fac inscrieri fiind 8 octombrie.

 

Competitia este organizata de Smart Everything Everywhere si compania Johnson&Johnson Romania, cu scopul de a crea un incubator de proiecte-pilot cu potential care, odata implementate, sa raspunda unor nevoi specifice ale pacientilor din Romania, sa influenteze pozitiv starea lor de sanatate si sa contribuie la dezvoltarea sistemului de sanatate.

Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania si  Camera de Comert Americana in Romania sunt parteneri ai evenimentului, iar juriul va fi format din experti recunoscuti in domeniile IT si Sanatate, alaturi de reprezentanti ai companiilor cu renume din sectorul IT.

Membrii juriului vor indruma echipele, pe parcursul evenimentului, si vor alege la final trei proiecte castigatoare. Fiecare dintre acestea va primi, din partea Johnson&Johnson Romania, finantari pre-seed in valoare de 5.000 de dolari, pentru dezvoltare si implementare.

Candidatii selectati sa participe in cadrul hacktathlon-ui vor fi anuntati prin e-mail, pana la data de 14 octombrie, iar costurile pentru transportul si cazarea acestora vor fi acoperite de catre organizatori.

 

Candidatii trebuie sa stie ca selectia participantilor se va face tinandu-se seama de trei criterii, si anume trimiterea ideii de proiect odata cu inscrierea – care constituie conditie obligatorie – calificarile profesionale si aptitudinile tehnice precum si interesul aratat pentru domeniul e-health si al sanatatii din Romania.

Organizatorii au mai anuntat ca in competitie pot fi inscrise idei de produse sau de servicii digitale din domeniul sanatatii, cum ar fi aplicatii care conecteaza personalul medical si comunitatile izolate, rurale, cu ajutorul telemedicinei, instrumente pentru screening online, platforme care pot creste gradul de constientizare despre afectiuni precum tuberculoza multidrog rezistenta, cancer, HIV, solutii cu impact asupra sanatatii mintale, inclusiv programe de suport pentru pacienti si monitorizarea feedback-ului pacientilor in timp real, programe care promoveaza preventia sanitara si un stil de viata sanatos, educatia sanitara in scoli, cresterea utilizarii dispozitivelor medicale in combaterea obezitatii si proiecte prin care poate fi facilitata instruirea si educatia personalului medical.

 


Categorii: Actual, Companii, IT & C, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*