Cel mai important hackathon pe teme de sănătate revine la București

17 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Lansat anul trecut, evenimentul destinat specialiștilor IT își va desfășura cea de-a doua ediție la începutul lunii viitoare, în prezent fiind în plină desfășurare perioada de înscrieri.

 

După ediția de debut, care a avut loc în urmă cu un an,  Hacking Health Hackathon revine la București, la începutul lunii viitoare, când are loc cea de-a doua ediție, succesul repurtat anul trecut confirmându-i renumele de cel mai  important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Est. Evenimentul este destinat în mod deosebit specialiștilor IT, fie că este vorba de arhitecți de software, dezvoltatori, tineri antreprenori sau studenți ai facultăților de profil sau experți în sănătate. Ediția din acest an va avea loc în perioada 3-4 noiembrie, iar înscrierile sunt în toi, până pe 28 octombrie. Ca și anul trecut, obiectivul principal al proiectului este de a  genera idei inovatoare și soluții practice de software și tehnologie cu impact pozitiv asupra stării de sănătate a pacienților din România şi plus valoare la nivelul sistemului de sănătate.

Astfel, pe parcursul celor două zile, participanți din întreaga ţară vor avea oportunitatea să îşi împărtășească ideile, să îşi pună în aplicare cunoștințele şi experienţele anterioare pentru a dezvolta platforme digitale și educative care să faciliteze un acces îmbunătățit la servicii medicale, tratamente și soluţii inovatoare în domeniul sănătăţii.

 

Pentru ediția din acest an, organizatorii propun participanților trei teme principale, pe baza cărora aceștia trebuie să își realizeze proiectele și prototipurile cu care se vor prezenta la eveniment.

Prima temă se referă la soluții tehnice digitale care pot contribui la prevenție şi la progresul medicamentelor inovatoare, în beneficiul pacienților, în timp ce o altă temă va fi legată de gestionarea şi valorificarea potențialului pe care Big Data și Telemedicina le aduc în domeniul sanitar. În fine, cea de-a treia temă se referă la identificarea oportunităților pe care digitalizarea le oferă sistemului de sănătate, aceasta fiind considerată de organizatori „o nouă frontieră a serviciilor medicale”.

La finalul evenimentului, participanții vor prezenta prototipurile construite și vor fi alese trei echipe câștigătoare care vor primi câte un premiu de 5.000 de dolari fiecare din partea companiei Johnson & Johnson Romania, pentru a-și dezvolta soluțiile și aplicațiile inovatoare pe parcursul următoarelor luni.

 

Competiția va fi jurizată de profesioniști recunoscuți din companii prestigioase de software  din domeniul medical și antreprenori care vor oferi și mentorat în etapa inițială a hackatonului, precum și pe parcursul dezvoltării proiectelor.

Inițiativa Hacking Health vine în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri de IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creștere. „La nivel național, 87% dintre români dețin un smartphone și admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea și accesibilitatea informațiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce privește performanța și competitivitatea digitală, în opoziţie cu recomandările venite din partea instituțiilor internaționale acreditate, atât în zona medicală, cât și în cea economică. Totodată, proiectul dorește să contribuie la sprijinirea obiectivului de creștere a accesului la tehnologia IT declarat în Agenda pentru Dezvoltare Sustenabilă a Organizației Mondiale a Sănătății”, susțin organizatorii, într-un comunicat.

Participarea la hackathlon este condiionată de înscrierea celor interesați, până pe data de 28 octombrie, pe site-ul oficial al evenimentului.

 


Categorii: Actual, Companii, IT & C, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*