Hackathon4Health se pregătește pentru prima ediție digitală

3 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Evenimentul va avea loc săptămâna viitoare, lansând o nouă provocare specialiștilor în IT, dar și celor care activează în domeniul Sănătății.

 

La sfârșitul săptămânii viitoare, în perioada 11-13 decembrie, va avea loc cea de-a patra ediție a  Hackathon4Health, eveniment care s-a impus ca cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Est. Spre deosebire de edițiile precedente, evenimentul din acest an se va desfășura online, pentru a respecta regulile de distanțare în pandemie.

Competiția va avea loc live, pe o platformă digitală dedicată, reunind experți în domeniul sănătății, reprezentanți ai autorităților, furnizorilor de servicii medicale și spitalicești, ai mediului academic și de business, studenți la Medicină și la alte facultăți de interes, specialiști în domeniul tehnic și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

Misiunea tuturor participanților va fi de a dezvolta, pe parcursul celor două zile de concurs, soluții digitale inovatoare, menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții în România şi la dezvoltarea sistemului de digitalizare în sănătate la nivel național.

 

În cadrul competiției, participanții vor lucra în echipe și vor beneficia de ajutor din partea mentorilor, experți și profesioniști în domeniul sănătății, IT&C, academic, antreprenorial și reprezentanți ai autorităților din România. Sprijinul se va referi la tot ceea ce privește zona de informație medicală, acces și sistem de sănătate, dar și suport tehnic pentru implementarea soluțiilor.

La finalul celor două zile de lucru, echipele își vor prezenta proiectele, iar în urma procesului de jurizare, vor fi alese 3 proiecte câștigătoare care vor primi din partea companiei Johnson & Johnson o finanţare în valoare de 5.000 de dolari și mentorat pentru o perioadă de 6 luni, din partea companiei și a UMF Carol Davila.

În urma celor 3 ediții anterioare au fost alese 9 echipe câștigătoare ale căror soluții inovatoare pentru sănătate au fost deja lansate spre utilizare sau sunt în stadii avansate de implementare.

 

Sevan Kaloustian

Pentru ediția de anul acesta, concurenților le-au fost propuse patru teme și, bineînțeles, dintre acestea nu putea lipsi una legată de pandemia de Covid-19. Cele patru teme se referă la prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie, imunologie și scleroză multiplă, sănătatea mintală şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, dispozitive medicale ale viitorului și managementul și urmărirea pacientului de la diagnostic și tratament în timpul și după pandemia Covid-19.

Sévan Kaloustian, managerul Johnson & Johnson România, a declarat că „hackathon4Health 2020 a devenit un catalizator pentru idei inovatoare și reunește pasionații de tehnologie, mediul academic, antreprenori, pacienți și profesioniști din domeniul sănătății. Soluțiile digitale dezvoltate în ultimele trei ediții sunt un motor important pentru transformarea digitală a sănătății în România și ne bucurăm că, împreună cu partenerii noștri, creăm în mod constant soluții pentru inovație și dezvoltare”.

Alături de Johnson & Johnson Romania, în organizarea evenimentului sunt implicate, pentru prima dată, Universitatea  de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila”, prin Centrul de Inovație și eHealth, și Asociația Societatea Studenților în Medicina din București.

Partenerii strategici ai proiectului sunt Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România.

 


Adaugati un comentariu


 

*