Hackathon4Health a desemnat câștigătorii ediției din 2020

16 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Aceștia vor primii fonduri în valoare de 5.000 de dolari și vor beneficia de consiliere și mentorat pentru a-și pune în practică proiectele prezentate în competiție.

 

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc cea de-a patra ediție a  hackathonului pe teme de sănătate Hackathon4Health, eveniment organizat de compania Johnson & Johnson România, alături de Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, prin Centrul de Inovaţie şi e-Health şi Societatea Studenţilor în Medicina din Bucureşti.

Din cauza restricțiilor generate de pandemie, ediția din acest an s-a desfășurat on-line, în cadrul unei transmisii live. Aceasta a fost găzduită pe o platformă digitală complexă, ce a permis atât comunicarea neîntreruptă a echipelor, timp de 48 de ore, cât şi interacţiunea acestora cu mentorii din cadrul hackathonului.

Evenimentul a fost un adevărat maraton derulat pe tot parcursul week-end-ului, la care au luat parte 80 de studenţi şi tineri profesionişti din toată ţara. Aceștia au fost ghidați de 49 de mentori în persoana unor experţi şi profesionişti în domeniul sănătăţii, IT&C, academic, antreprenorial, alături de reprezentanți ai asociaţiilor de pacienţi şi ai autorităţilor.

Astfel, pe parcursul celor 48 de ore ale hackathonului, au fost generate peste 22 de soluţii digitale inovatoare cu aplicabilitate în domeniul sănătăţi. Acestea au fost apoi analizate de juriul competiției, iar la final au fost desemnate cele trei proiecte câștigătoare ale ediției din acest an.

 

Cele trei echipe care au realizat proiectele câștigătoare sunt The Deliverables, MLB, SYNOVIUS, fiecare fiind formată din peste 10 participanți.

Criteriile pe baza cărora juriul a desemnat proiectele câștigătoare au fost inovația, fezabilitatea, impactul potenţial al proiectului asupra sănătăţii populaţiei, în România şi la nivel global, adaptabilitatea și potenţialul de utilizare în diferite condiţii de piaţă. Totodată, s-a pus accent și pe coeziunea fiecărei echipe și pe ceea ce a reuşit să creeze în cele două zile de hackathon.

Fiecare din cei trei câștigători va primi un premiu de 5.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România, alături de consiliere şi mentorat din partea companiei şi a Centrului de Inovaţie şi e-Health din cadrul UMF Carol Davila pentru testarea, dezvoltarea şi lansarea aplicaţiilor şi a platformelor create în cadrul concursului.

 

Viorel Jinga si Sevan Kaloustian

La finalul competiției, rectorul UMF Carol Davila, prof dr. Viorel Jinga, a declarat că „atât prin numărul mare de participanţi, cât şi prin cele 22 de proiecte admise în competiţie din cele 80 de submisii, dar şi prin 49 de experţi din diverse domenii care au mentorat echipele, consider că această ediţie a Hackathon4Health a fost un real succes, demonstrând că interesul tinerilor noştri pentru inovare şi digitalizare este pe un trend ascendent, iar prin proiectele lor sustenabile vor genera cu siguranţă un real suport în creşterea ariei cercetării ştiinţifice medicale, în tehnologizarea sistemelor sanitare şi cu atât mai mult în modernizarea şi eficientizarea platformelor de îngrijire a pacienţilor”.

La rândul său, Sevan Kaloustian, managing director al Janssen – compania farmaceutică a Johnson & Johnson în România – a precizat că „am urmărit cu real interes direcţiile de dezvoltare ale tuturor proiectelor prezentate în competiţie. Creativitatea proiectelor propuse şi structurarea acestora pot reprezenta soluţii pentru îmbunătăţirea concretă a sistemului de sănătate în România, având un potenţial şi o valoare reală în viaţa pacienţilor. Alături de partenerii noştri, ne bucurăm să putem contribui la dezvoltarea unor proiecte atât de inovatoare şi la susţinerea unor profesionişti implicaţi din punct de vedere ştiinţific şi academic”.

 


Categorii: Actual, IT & C, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*