Rezidențiat 2020: Absolvenți UMF Cluj au obținut cele mai bune rezultate

16 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Universitatea clujeană are acel mai bun procent de promovabilitate și cele mai bune punctaje obținute de candidați.

 

Pe site-ul oficial al examenului de Rezidențiat au fost publicate recent tabelele cu clasificarea finală a candidaților care au susținut examenul în data de 15 noiembrie. Cele mai mari punctaje au fost obținute de absolvenții de Medicină, unde au fost și cei mai mulți candidați care au susținut examenul. Primii pe listă au fost doi candidați care au obținut 932 de puncte, urmați la mică distanță de alți doi candidați notați cu 930 de puncte. La polul opus, cel mai slab pregătit candidat a obținut doar 12 puncte.

La Medicină Dentară, cea mai bună clasare a avut-o un candidat notat cu 878 de puncte, secondat de un alt candidat cu 871 de puncte, iar pe locul trei clasându-se un candidat cu 868 de puncte. Candidatul cu cel mai slab rezultat a acumulat doar 4 puncte iar cel dinaintea lui a obținut 24 de puncte.

În ceea ce privește specializarea Farmacie, primi trei candidați de pe listă au obținut 898, 893 și 884 de puncte, în timp ce la polul opus, cel mai slabe rezultate au fost notate cu 283 și 286 de puncte.

 

În urma comunicări rezultatelor de către Ministerul Sănătăți, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj a anunțat că absolvenții săi au obținut cele mai bune rezultate la această sesiune de Rezidențiat.

Astfel universitatea a înregistrat cea mai mare rată de promovare din întreaga țară, la toate cele trei domenii. Astfel, dintre cei peste 1.600 de absolvenți ai UMC Cluj care au susținut examenul de Rezidențiat, 95,58%  au promovat examenul la Medicină, 75,89% la Medicină Dentară și 98,65% la Farmacie.

Absolvenţii universităţii clujene nu doar că au promovat examenul în număr foarte mare, dar au avut şi cele mai bune rezultate. Astfel, aceştia au obţinut cele mai multe punctaje de peste 90%, la toate cele trei domenii. Mai precis, 25,4% dintre absolvenții de Medicină au obținut punctaje peste 90%, aceeași performanță reușind-o și 8,2% dintre absolvenții de Medicină Dentară și 11,35% dintre cei de la Farmacie.

 

Prof. dr. AncaBuzoianu

Referindu-se la aceste rezultate, rectorul UMF Cluj, prof. dr. Anca Buzoianu, a declarat că „ne bucurăm foarte mult că absolvenţii noştri au reuşit să obţină rezultate atât de bune la concursul de rezidenţiat, în ciuda acestui an dificil şi că ne situăm din nou pe primul loc pe ţară. Le suntem recunoscători cadrelor didactice care i-au pregătit şi îi felicit din toată inima pe noii rezidenţi, dorindu-le mult succes în specializarea pe care o vor urma”.

Aceasta a reamintit că punctajul minim de promovare a examenului de Rezidenţiat a fost de 60% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, respectiv 559 de puncte la Medicină, 526 de puncte la Medicină Dentară şi 538 de puncte la Farmacie.

Anul acesta, examenul de Rezidențiat a fost susținut de 11.948 de absolvenți, ce au concurat pe un număr de 7.061 de locuri și posturi, care a fost ulterior suplimentat la 9.116, pentru a da posibilitatea tuturor celor care au promovat examenul să fie repartizați.

 


Adaugati un comentariu


 

*