REZIDENȚIAT 2020: Ministerul Sănătății începe, marți, repartizarea rezidenților

21 noiembrie 2020 | 0 comentarii |

În perioada 24-27 noiembrie, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară își vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

 

Ministerul Sănătății a anunțat că marți, 24 noiembrie 2020, demarează procesul de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, în sesiunea din 15 noiembrie. Astfel, timp de patru zile (24-27 noiembrie), toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, vor alege locurile/posturile în specialitate, precum şi centrele de pregătire.

La sesiunea din acest an s-au înscris 11.949 de candidați, dintre care 6.396 la Medicină, 3.009 la Medicina Dentară, iar 2.544 la Farmacie, care au candidat pe 7.061 de locuri și posturi (6.513 locuri și 443 de posturi în rețeaua civilă și 105 posturi în cea militară). După examen, președintele Comisiei Centrale de Rezidențiat, dr. Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că „Ministerul Sănătăţii va suplimenta numărul de locuri, astfel încât toţi candidaţii declaraţi admişi să-şi găsească un loc de rezidenţiat, să se poată forma într-o specialitate. Am avut în vedere şi specialităţile deficitare de care este nevoie în mod special în această etapă, şi aici mă refer la medicina de familie, boli infecţioase, epidemiologie, medicină de laborator, radiologie. Pe lângă acestea, nu au fost neglijate disciplinele importante precum chirurgie generală, medicină internă şi subspecialităţile lor”.

 

Ministrul Sănătății confirmă căavând în vedere numărul de candidați care au obținut punctajul de promovare, anul acesta”, a decis majorarea cifrei de școlarizare de la 7 061 la 9.116, pentru a da posibilitatea de a alege un loc sau un post în specialitate tuturor acestor candidați. Pentru domeniul Medicină s-au suplimentat 565 de locuri pentru specialitățile deficitare, respectiv, anestezie și terapie intensivă, boli infecțioase, epidemiologie, igienă, medicină de familie, medicină de laborator, medicină de urgență, medicină internă, pneumologie și radiologie-imagistică medicală, celelate locuri suplimentate fiind disponibile rezidenților din celelalte specialități și domenii.

În această sesiune am avut un record de candidați, aproximativ 12.000 și o situație epidemiologică specială în care am fost nevoiți să organizăm concursul. Am luat măsuri pentru protejarea candidaților și personalului implicat în organizare, fiind asigurate condițiile de siguranță necesare desfășurării concursului. Am aprobat suplimentarea locurilor pentru specialități deficitare ca de exemplu terapie intensivă, boli infecțioase sau epidemiologie”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

 

Ca în fiecare an, repartiția se va face prin teleconferință, iar candidaţii se vor putea prezenta în oricare dintre centrele universitare: Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Vor fi repartizați mai întâi rezidenții de la Medicină dentară și Farmacie, după care rezidenții din domeniul Medicină voe avea la dispoziție două zile și jumătate pentru a primi repartiția.

Programul de desfășurare a repartiției va fi:

– marți, 24 noiembrie 2020 – în intervalul 9:00 – 19:00 – domeniul farmacie

– miercuri, 25 noiembrie 2020 – în intervalul 9:00 – 16:00 – domeniul medicină dentară

– miercuri, 25 noiembrie 2020 – în intervalul 16:30 – 19:00 – domeniul medicină (DOAR candidații de la poziția 1 la poziția 400)

– joi, 26 noiembrie 2020 – în intervalul 9:00 – 19:00 – (continuare) domeniul medicină

– vineri, 27 noiembrie 2020 – începând cu ora 9:00 – (continuare) domeniul medicină

Infomații suplimentare pot fi accesate pe pagina oficială de rezidențiat: www.rezidentiat.ms.ro

 


Adaugati un comentariu


 

*