Narcisa Negoițoiu, al treilea cadru medical răpus de coronavirus

3 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Avea doar 55 de ani,  era asistentă medicală în cadrul cabinetului de la Colegiul Național „B.P.Hasdeu”, era iubită și apreciată de toți cei care o cunoșteanu, dar efortul medicilor s-a dovedit zadarnic în fața agresivității virusului ucigaș.

 

Coronavirusul a mai luat o viață din rândul personalului medical buzoian. A treia din Buzău și nu se mai știe a câta din țară. Că virusul ucigaș este impredictibil și că nu iartă, că nu-i de ignorat efectul devastator pe care-l poate avea mai ales asupra persoanelor vulnerabile, se copnfirmă încă o dată.

NARCISA NEGOIȚOIU, asistent medical în cadrul dispensarului școlar de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, este poate unul dintre oamenii căruia aproape nimeni nu-i putea reproșa ceva, iar cei care au cunoscut-o spun că, probabil, Dumnezeu avea nevoie de mai mulțim oameni buni alături de îngeri.

A fost unul dintre cei mai apreciați asistenți medicali din secția de Medicină internă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, unde a profesat mulți ani. Colegii, profesorii și elevii Colegiului Național „B. P. Hasdeu” unde și-a dedicat experiența profesională în ultimii ani și generații întregi de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare cărora le-a insuflat dragostea de oameni și de profesie, nu -și pot imagina că nu-i mai pot cere un sfat, că nu-i mai pot asculta vocea caldă, că nu mai au cui cere ajutor într-un moment dificil al parcursului lor profesional.

NARCISA NEGOIȚOIU a pierdut lupta cu virusul ucigaș…

 

La fel de șocați au fost colegii ei din OAMGMAMR Buzău, cărora le-a oferit numeroase cursuri de perfecționare și educație medicală în cadrul organizației profesionale. Nimeni nu se poate împăca cu gândul că la doar 55 de ani, NARCISA NEGOIȚOIU a plecat pe drumul fără întoarcere… Fusese internată în urmă cu opt zile în secția Pneumologie, unde a fost tratată pentru infecția cu SARS-CoV-2. Sufere de astm bronșic și hipertensiune arterială, iar starea i s-a agravat, de aceea a fost transferată la secția ATI a Spitalului Județean. Oricâte eforturi au făcut medicii și foștii ei colegi de a o salva, virusul ucigaș s-a dovedit mai puternic. Miercuri, 2 decembrie, s-au declarat învinși. Iar asistenta medicală cu zâmbet de înger a plecat la cele sfinte…

Nu-mi pot reveni din șoc. Nu pot crede că Narcisa nu va mai fi printre noi. Nu pot accepta că acest om calm și cald, această colegă mereu zâmbitoare, care avea mereu o vorbă bună la îndemână și nu spunea niciodată că nu poate ajuta, nu va mai fi printre noi. Prea devreme și prea brutal a fost smulsă dintre cei care au iubit-o și apreciat-o. Lasă în urma ei un gol imens și o tristețe fără margini. Dumnezeu s-o odihnească în pace și lumină alături de îngeri, iar fameiliei greu încercate să-i dea puterea de a depăși această grea încercare”, spune Elena Comănescu, președinta Ordinului Asistenților Medicali.

 

Zeci de mesaje de regret, de durere și de revoltă față de neputința de a lupta cu acest „dușman nevăzut” au fost postate pe rețelele de socializare, imediat după aflarea tristei vești. Cuvintele spun multe despre cât de iubită și apreciată era NARCISA NEGOIȚOIU, dar acum par de prisos…

 

*„Cele mai frumoase flori, cele mai frumoase și calde cuvinte, cele mai frumoase mesaje și sfaturi, de la tine le am, prietena mea dragă! Trăim altfel și încă nu ne dăm seama! Eu refuz încă să cred că este adevarat, aleg să cred că trăiesti, că te mai pot întâlni și că încă te poti bucura de viață!

Dumnezeu să te ierte suflet mare, mentorul și prietena noastră și a atâtor generații de asistenți!

Prea devreme, prea nedrept pentru un om în plinătatea vieții, pentru cei ce te-au cunoscut și mai ales pentru Andrei!”  

 

*„Dumnezeu a mai vrut un înger… Drum lin spre lumină!

Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace!

Sincere condoleanțe familiei greu încercate!”

 

*„Să vă găsiți liniștea și împăcarea, să vă aplecați și de acolo către noi, cu bunătatea dumneavoastră, să ne vegheați așa cum noi n-am putut să o facem…

Dumnezeu să vă odihnească!”

 

*„Drum lin printre stele, Narcisa. Dumnezeu să-ți primească sufletul tău bun în rândul drepților!”

 

Sunt doar câteva dintre mesajele celor care nu se pot împăca cu gândul că nu o vor mai întâlni vreodată pe cea care a fost NARCISA NEGOIȚOIU.

Dumnezeu s-o odihnească în pace… 

 


Adaugati un comentariu


 

*