Medicina viitorului, la iCEE.health 2018

9 iunie 2018 | 0 comentarii |

Impactul tehnologiei în sistemul medical – blockchain, inteligență artificială, VR și alte tendințe vor fi prezente în prima zi a iCEE.fest, în București.

 

Peste 140 de companii și aproape 200 de experți în tehnologie, transformare digitală și comunicare online se reunesc la Bucuresti, săptămâna viitoare (joi și vineri, 14-15 iunie), la iCEE.fest, cel mai amplu festival dedicat Internetului din România și din regiune.

Lansat acum trei ani la iCEE.fest, ca secțiune dedicată inovației în sănătate, iCEE.health reunește întregul ecosistem eHealth. Prin includerea Lorenei Macnaughtan, ca director, în comunitatea HIMSS Europe Future50 și prezența Stanford Medicine X cu o scenă dedicată în cadrul festivalului, iCEE.health este recunoscut ca unul dintre evenimentele Europene importante și de impact în inovația în sănătate.

HIMSS Europe Future50 sunt cei la care trebuie să fim atenți pentru a vedea viitorul sănății astăzi. Ei influențeză potențialul sănătății digitale de a îmbunătății sănătatea pentru noi toți”, susțin organizatorii.

În acest an, iCEE.health are loc pe 14 iunie, în prima zi a iCEE.fest. Playerii din sistemul medical, farma și tehnologii medtech au numeroase motive să fie prezenți, susțin organizatorii, care indică și câteva dintre „tentațiile” pe care le-au pregătit speakerii de talie internațională ce vor fi prezenți.

 

Diane Jooris

 Astfel, Ksenia Benifard aduce în atenția participanților experiența acumulată în cadrul Ministerului Sănătății din Alberta, Canada, într-un masterclass, livrat împreună cu Simona Ralph (co-fondatoare a primului centru de inovație din cadrul serviciilor de sănătate din Alberta, Canada).

Michael Seres, pacient antreprenor și unul dintre cele mai apreciate voci în inovație în sănătate, va prezenta o soluție utilă pacienților, doctorilor și asistenților medicali atât în spital, cât și acasă.

Nu vor lipsi de pe scenă inteligența artificială (Jordi Serrano Pons, Universal Doctor), interacțiunea om-mașină (Horia Maior, Mixed Reality Lab), blockchain (Bogdan Cioc, LiveHelix).

Diane Jooris, co-fondatoare OnComfort, aduce la iCEE.health singura soluție de realitate virtuală certificată CE ca soft medical pentru durere și anxietate, iar Eugen Borukhovici va vorbi despre ce înseamnă această schimbare de paradigmă pentru sănătate și industria farma. Tratamentele, dar mai ales prevenția, vor fi susținute de intervenții digitale.

Michael Fergusson va arăta că jocurile sunt sănătoase. Folosind principii din gaming, el a dezvoltat intervenții medicale care și-au demonstrat eficiența și astfel, compania sa, Ayogo, a fost listată doi ani în topul celor mai inovatoare din eHealth.

 

Shawna Butler

La iCEE.health, sănătatea e abordată fără prejudecăți, pentru că în aceste zone se află oportunități de inovație fantastice”, mai spun organizatorii.

Shawna Butler, un star absolut în lumea inovației în sănătate, parte din echipele Exponential Medicine@Singularity University și Cancer XPRIZE, va vorbi despre aspecte foarte relevante pentru sănătate, dar rareori abordate de sistemul medical, precum: viața sexuală, stigma asociată cu unele afecțiuni, stresul de a îngriji o persoană bolnavă și cum acestea reprezintă oportunități extraordinare pentru eHealth.  Shawna va vorbi despre și despre multe startupuri care au ca misiune susținerea sănătății femeilor. Shawna nu va fi singura care va aborda factorii sociali care determină masiv sănătatea și inovația digitală, ci și Jaco Oosthuizen, Jeffrey Sparr, Tom Wilson, Ksenia Benifard sau Tedy Necula.

 

Era Big Data a acaparat și sistemul medical. Pentru că medicina se va schimba pentru toți, prin generarea și partajarea de date personale, un workshop despre implicarea pacienților, extrem de relevant în era GDPR, este oferit de experți de la Standford Medicine X: Justin Lai, MPH, Designer Servicii de Sănătate (dintre proiecte, Biroul White House pentru Știință și Tehnologie și Politici, Eli Lilly și Departamentul de Stat din SUA pentru Servicii Umane și în Sănătate), și Sylvie Dobrotă, Cercetător asociat.

Tot la iCEE.health se va vorbi și despre genomică (Pepita Stringer, Horizon Digital Economy Institute), interoperabilitate (Gurhan Zincircioglu, HIMSS Europe), GDPR (Cristiana Deca, eHealth Hub si Decalex) și securitate (Alexandru Bălan, BitDefender).

Demonstrând că viitorul se întâmplă astăzi, în sănătate, și în România, dr. Florina Pinte, Medlife, va prezenta prima operație intervențională la inimă cu hologramă, din România.

Christian Rosedth, Janssen, vorbește despre cel mai important health Hackathon din CEE, desfășurat în București, la sfârșitul anului trecut.

Ca în fiecare an, în cadrul unei sesiuni în limba română vor fi prezentate modele noi de servicii medicale, care pun pacienții în prim plan.

Studenții la medicină, farmacie, asistență medicală și la facultatea de moașe, precum și doctorii rezidenți beneficiază de discount de 50%. În plus, pentru studenți, accesul se poate obține si gratuit, prin înscrierea la Bursele iCEE.fest, aici.

 


Adaugati un comentariu


 

*