Medici și specialiști IT din toată lumea, la „Medical Virtual Reality Immersion 2019”

6 aprilie 2019 | 0 comentarii |

În data de 12 aprilie, specialiști din țară și din străinătate se vor reuni la Ploiești, unde vor prezenta cele mai noi informații despre cercetarea și dezvoltarea informațiilor dedicate exclusiv telemedicinei, utilizând tehologia realității virtuale.

 

Realitatea virtuală este din ce în ce mai prezentă în viața noastră, iar în domeniul medical dovedește că poate face adevărate „minuni”, oferă modalități revoluționare de diagnosticare și tratament. Medicina și, implicit, sănătatea reprezintă în mod cert una dintre cele mai importante direcții practice de aplicare a tehnologiilor pentru realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR), de la metode de învățare și până la intervenții chirurgicale complexe și tratarea fobiilor sau a altor tulburări psihologice.

Experți din întreaga lume în domeniul medical și IT se vor reuni vineri, 12 aprilie, la Ploiești, unde va avea loc Conferința „Realitatea Imersiunii Virtuale în Medicină”. Pe agenda evenimentului, la care vor participa șefi de departamente, decidenți și experți în medicină (neurologie, ORL, reabilitarea fizică, ortopedie, medicină sportivă) și în, comunicare în domeniul tehnologiei informației regăsim o gamă largă de dezbateri, analize, discuții de grup, ateliere de lucru, studii de caz și prezentări de înaltă calitate.

Specialiști IT care dezvoltă aplicații de realitate virtuală și augumentată, IoT pentru medicină vor deschide lucrările conferinței cu o sesiune despre cercetarea și aplicațiile telemedicinei.

Tehnologii viitoare și emergente pentru medicină” sau „Impactul tehnologiei informației în medicină” sunt doar două dintre cele patru teme majore în jurul cărora se vor organiza conferințe, dezbateri interactive sau prezentări de caz. Prof. dr. ing. Marian Poboroniuc, cercetător în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași va demonstra cum pot contribui la reabilitarea persoanelor cu dizabilități neuromotorii interfața Brain-Computer și neuroprotezele.

 

Despre „Reabilitare fizică prin aplicații clinice medicale virtuale” va vorbi  Ovidiu Seceleanu – director de vânzări software medical HTTS, care va explica ce înseamnă experiența imersivă și cum poate fi stimulată reabilitarea fizică de medicina virtuală, folosind dispozitive și echipamente dedicate, care pot furniza simțurilor umane o scenă simulată a realităţii, identică cu corespondenta sa naturală.

Avantajele utilizării mediilor virtuale în sănătate sunt atât revoluţionare cât și extrem de utile, atât pentru medici, cât şi pentru pacienţi. Actualele mecanisme medicale pot fi îmbunătățite cu ajutorul metodelor AR/VR și pot deveni astfel mai eficiente. Unele astfel de produse și instrumente sunt deja folosite în spitale și clinici medicale, iar altele se află în faze incipiente de testare. Emergența tehnologiei AR/VR are însă un potențial extraordinar în revoluționarea sectorului medical și este foarte posibil să ne depășească toate așteptările în anii care urmează.

Nu în ultimul rând, în cadrul Conference Medical Virtual Reality Immersion 2019 se va discuta despre „Fonduri și granturi UE pentru proiecte de cercetare și dezvoltare cu aplicații în spitale și clinici medicale”. Aceata este cea de-a patra tematică abordată în cadrul conferinței, al cărei scop este de a încuraja participarea în consorțiu cu parteneri străini pentru depunerea de proiecte în cadrul programelor europene destinate medicinei.

Organizator: Haptic R&D Consulting

Website: International Conference Medical Virtual Reality Immersion 2019

 

 

 

 


Adaugati un comentariu


 

*