Nume de rezonanță ale Tehnologiei Medicale internaționale vor conferenția la SSIMA 2019
Peste o sută de participanți sunt așteptați, în perioada 16-20 septembrie, la Şcoala Internaţională de Imagistică cu Aplicaţii în Medicină din acest an, eveniment găzduit de Biblioteca Centrală a Universității Politehnica Bucureşti.
Școala Internațională de Imagistică cu aplicații în Medicină (SSIMA) 2019 va reuni, la București, profesionişti din MedTech din întreaga lume, încercând să aducă profesioniștii români la acelaşi nivel informaţional cu lideri de talie mondială.
SSIMA este cea mai mare şi mai prestigioasă şcoală de vară din Europa de Est, datorită prezenţei la eveniment a unor experţi de talie mondială, cu o experienţă îndelungată în domeniile în care activează.
Nume de referință ale tehnologiei medicale internaționale, precum prof. Alejandro Frangi – Universitatea Leeds, Marea Britanie, prof. Wiro Niessen – CEO Quantib, prof. Dave Hawkes – CEO Thera-Panacea, prof. Bart ter Haar Romeny – Universitatea tehnologică Eindhoven, prof. Dave Hawkes – University College London, prof. Laurent Cohen – Universitatea Dauphine, Paris, prof. Ștefan Carp – Harvard Medical School, prof. Ovidiu Andronesi – Harvard Medical School, prof. Marius Leordeanu – Politehnica București și mulți alții vor conferenția și vor răspunde întrebărilor participanților, în cele patru zile ale evenimentului, care se află la a cincea ediție.
Peste 120 de participanţi sunt aşteptaţi la SSIMA 2019, unde vor primi informaţii de ultimă oră din domeniul Inteligenţei Artificiale (IA) şi cel al învăţării profunde (Deep Learning) sau date importante pe care profesioniștii le folosesc în asistență medicală, imagistică medicală, senzori medicali și roboți.
Evenimentul acoperă aceste subiecte din perspectivă academică, de afaceri și politici publice, cu scopul explicit de a crește relațiile dintre academicienii din Europa de Est, companiile și guvernele și omologii lor mondiali. Primirea invitaților va fi oficiată, ca în fiecare an, de către profesorii Elena Ovreiu, Bart Romeny și Alfred Bruckstein, membrii fondatori ai proiectului, care se centrează pe principiul că „totul începe cu educația”.
Un seminar despre Deep Learning va fi susținut de profesorul Bart Romeny, distins conferenţiar EMBS (Engineering in Medicine and Biology Society), care îi va ajuta pe participanţi să înţeleagă ce este acest concept, cum îl pot crea şi aplica.
Orele dimineţii vor fi dedicate tuturor participanţilor, urmând ca după-amiază să se desfăşoare sesiuni separate pentru SSIMA Med şi SSIMA Tech.
În a doua şi a treia zi, la SSIMA Tech vor fi prezentate tutoriale despre subiecte de actualitate, precum imagistică cantitativă, modelarea computaţională, RMN şi tehnici optice, Big Data şi instruire nesupravegheată, dezvoltare RMN şi programare IA cu TensorFlow.
În același interval, în cadrul SSIMA Med, vor avea loc discuţii şi sesiuni practice despre IA şi vor fi prezentate informaţii medicale şi aplicaţii practice din domeniul segmentării, robotocii sau datelor radiomice.
A patra zi este dedicată interacţiunilor oficiale ale celor două comunităţi participante, respectiv cea medicală şi cea a inginerilor.
Modulul SSIMA Tech este dedicat cercetătorilor, doctoranzilor şi masteranzilor și cuprinde conferinţe specializate interactive, în cadrul cărora participanții au ocazia să interacționeze cu vorbitorii. Evenimentul reprezintă o ocazie ideală pentru participanţi de a se informa, de a face schimb de idei şi de a găsi noi parteneri, în vederea unor colaborări ulterioare.
Modulul SSIMA Med, special conceput pentru medici radiologi şi alţi experţi clinici, oferă conferinţe specializate pe aplicaţii, situaţii critice de performanţă şi probleme legale. Profesorii Frangi, Niessen şi Hawkes, care au construit un institut de mari dimensiuni, vor vorbi despre primii lor paşi în acest domeniu, dar şi despre ceea ce le-a facilitat succesul.
În cadrul evenimentului vor avea loc și sesiuni practice /demonstraţii speciale, iar pentru companii şi start-up-uri va exista o zi întreagă dedicată practicii, recrutării de personal şi explorării posibilelor parteneriate în afaceri.
Cina de gală va avea loc joi seară, într-o atmosferă specială, oferită de minunata clădire clasică a Academiei Române de Științe.
Și pentru că în aceeași perioadă are loc celebrul Festival Internațional „George Enescu” la București, organizatorii s-au străduit să le ofere participanților la eveniment un concert susținut de Camerata Regală, ce îi va încânta înainte și pe parcursul cinei.