Institutul Cantacuzino caută parteneri pentru externalizarea producției de Orostim HV

3 decembrie 2020 | 0 comentarii |

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, după ce primul lot, lansat ieri pe piață, s-a epuizat în timp record.

 

Noul supliment alimentar lansat ieri pe piață de Institutul Cantacuzino s-a bucurat de un interes sporit din partea consumatorilor, care s-au așezat la rând cu patru ore înainte de deschiderea farmaciei unității – singurul loc de unde imunomodulatorul Orostim HV putea fi procurat. Pentru că mulți dintre cumpărători au crezut că este un „antidot” împotriva infecției cu noul coronavirus, s-au aprovizionat „en-gros”, achiziționând chiar și câte 10 cutii, stocul pentru adulți s-a epuizat în circa jumătate de oră, iar cel pentru copii, la aproximativ două ore după deschiderea farmaciei.

Din păcate, mulți dintre cei care s-au grăbit să achiziționeze produsul nu știau foarte multe despre el și nici despre administrarea suplimentelor alimentare, în general. Așa se face că o parte din cei care nu au mai apucat produsul destinat adulților, au continuat să stea la rând pentru a cumpăra varianta pentru copii, în ideea că aceasta ar fi eficientă și pentru adulți, dacă e administrată în doză dublă.

 

După ce zeci de oameni au plecat nemulțumiți pentru că nu au apucat să cumpere noul produs, Ministerul Apărării Naționalea transmis un comunicat în care vine cu lămuriri despre situația creată și anunță disponibilitatea Institutului Cantacuzino de a externaliza producția, astfel încât să poată fi puse pe piață cantități mai mari deOrostim HV. În comunicat se arată că ieri au fost scoase la vânzare 942 de flacoane din noul produs, care reprezintă rezultatul unui proiect de cercetare derulat de Institutul Cantacuzino.

La finalul acestui proiect a fost demarat procesul de microproducție a suplimentului alimentar, cu capacitățile proprii ale institutului, care sunt de nivel experimental. Acestea nu permit un flux de producție mai mare de 1.000 de flacoane, iar pentru fiecare tranșă este nevoie de o perioadă de 10-14 zile. „Acest ritm este condiționat atât de capacitatea limitată de producție, dar, mai ales, de controlul de calitate care se desfășoară cu strictețe pentru fiecare lot produs”, se arată în comunicatul remis de Ministerul Apărării Naționale, explicând astfel de ce ieri, unii dintre cei care au stat la rând dar nu au mai apucat să cumpere produsul și care au fost sfătuiți să revină peste trei săptămâni.

 

Dacă interesul va fi la fel de mare există riscul ca și stocul disponibil la momentul respectiv să se epuizeze la fel de rapid, astfel că Institutul Cantacuzino are în vedere optimizarea fluxului de microproducție, pentru a putea dubla cantitatea în perioada următoare.

De asemenea, se are în vedere și trecerea la producția de masă a noului imunomodulator, prin externalizarea acesteia către companii farmaceutice care dețin capacități de producție la nivel industrial.

În acest sens, Institutul Cantacuzino și-a exprimat întreaga disponibilitate pentru demararea discuțiilor cu producătorii interesați și de realizare a transferului tehnologic, astfel încât Oristim HV să poată fi oferit pe piață în cantități suficiente și să devină disponibil și pentru clienții din restul țării.

Totodată, se lucrează la realizarea unui magazin on-line, prin intermediul căruia suplimentul să poată fi comandat de oriunde din țară.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*