Dubla premiera la Spitalul Municipal Ramnicu Sarat

15 ianuarie 2016 | 2 comentarii |

Unitatea medicala a inaugurat cel mai modern computer-tomograf din judet si o moderna Baza de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala.

 

Felicia Vasile-Sorin CirjanUn eveniment important pentru medicina buzoiana a avut loc joi, la Spitalul Municipal Ramnicu Sarat, care a inaugurat darea in folosinta a unui computer-tomograf ultraperformant, cu care a fost dotat Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala, precum si un Centru de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, amenajat la subsolul unitatii medicale.

Zeci de ramniceni, autoritati locale si reprezentanti ai DSP Buzau au participat la evenimentul care, de acum inainte face posibil ca cei peste 90.000 de localnici ai Municipiului de pe Ramnic si ai comunelor limitrofe sa beneficieze de servicii medicale complexe, de calitate superioara, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze la Buzau sau la Bucuresti.

Odata cu inaugurarea noilor investitii, conducerea spitalului a organizat si un tur al unitatii medicale, astfel incat toti participantii la eveniment sa poata vedea cum s-au cheltuit banii dar mai ales sa se poata convinge ca de acum inainte, la Ramnicu Sarat se pot oferi servicii medicale performante.

Pacientii s-au aratat impresionati de investitiile realizate, dar mai ales de noua aparatura cu care este dotat spitalul. Si autoritatile locale au laudat eforturile de a oferi pacientilor conditii si ingrijiri medicale de cea mai buna calitate.

 

CT Spital Rm.Sarat inaugurare

CT Spital Rm.Sarat inaugurare

Achizitionat cu fonduri de la Ministerul Sanatatii si de la Consiliul Local Municipal, computer-tomograful este unul dintre cele mai moderne din tara. Dotarea cu un astfel de echipament medical este cu atat mai importanta pentru spital si pentru pacienti cu cat este primul CT intrat in dotarea unitatii medicale.

Aparatul a fost adus si instalat la spitalul ramnicean inca de la sfarsitul lunii noiembrie 2015. Intre timp au fost obtinute toate autorizatiile si s-au facut probele de functionare, iar personalul medical se specializeaza pentru a putea acorda servicii de investigatie medicala specifice. In curand, cu ajutorul acestora si al unor specialisti cu experienta de la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central (SUUMC) si de la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitala, ramnicenii si locuitorii comunelor limitrofe vor putea beneficia de investigatii complexe la ei acasa. „Acum, ca CT-ul a fost pus in functiune, pacientii nostri nu vor mai fi nevoiti sa bata drumul la Buzau sau la Bucuresti pentru investigatii complete si servicii medicale de calitate. Acestea se vor asigura atat prin venirea medicilor din Bucuresti, cat si prin sistemul de telemedicina pe care l-am pus la punct”, a precizat managerul unitatii medicale, Jr. Adrian Danielescu.

 

Recuperare-fizioterapieRealizarea Centrului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala inaugurat la Ramnicu Sarat este inca una dintre realizarile pe care unitatea medicala le-a dorit de multa vreme si care, in sfarsit, a fost realizat. Centrul, in care s-au investit 160.000 de lei in amenajare si aparatura, va functiona la subsolul spitalului si este una dintre cele mai moderne baze de tratament din judet.

Cererile foarte mari pe care le aveam din partea populatiei municipiului si a localitatilor invecinate, din ce in ce mai imbatranite, erau din ce in ce mai mari, asa ca am decis sa facem aceasta baza de tratament si recuperare. Acum, aproximativ 80 la suta din procedurile pe care pacientii le faceau in bazele de tratament din diferite statiuni balneare din tara le pot face aici, dupa care pleaca acasa si revin a doua zi sau cand le recomanda medicul. Practic, ideea a fost aceea de a-i ajuta sa reduca cheltuielile cu transportul si cazarea, pentru ca multi dintre cei care au nevoie de astfel de proceduri nu dispun de banii necesari”, a explicat managerul Danielescu ratiunea pentru care s-a facut aceasta investitie. In plus, unitatea medicala dispune si de un specialist gerontolog care poate ajuta persoanele varstnice sa „imbatraneasca frumos”, dr. Felicia Vasile, directorul medical, avand aceasta specialitate medicala.

 

RS- DanielescuDaca in 2012, Spitalul Municipal Rm. Sarat si-a modernizat si dotat Ambulatoriul de Specialitate, Compartimentul de Neonatologie, laboratorul de Analize si Compartimentul de Primiri Urgente, beneficiind de fonduri europene de 5,2 milioane de lei la care s-a adaugat contributia Consiliului Local Municipal, anul trecut, unitatea medicala a beneficiat de modernizare si dotari cu aparatura performanta din fonduri de la Ministerul Sanatatii, de la Administratia Locala si din fonduri proprii.

Un mamograf , 100 de aparate de sterilizat aerul, pe baza de radiatii ultraviolete, computerul tomograf si acum, centrul de Fizioterapie si Recuperare Medicala au completat dotarile unitatii medicale.

 Cu prilejul inaugurarii Centrului, Spitalul Municipal Ramnicu Sarat a lansat si trei pachete promotionale prin care, pentru sume cuprinse intre 150-200 de lei, pacientii pot beneficia de 10 zile de terapie constand in consultatii, fizioterapie, kinetoterapie, masaj sau alte proceduri de care au nevoie.

Anul acesta, conducerea spitalului are in obiectiv construirea unei pasarele intre cele doua corpuri de cladire ale spitalului, astfel incat comunicarea sa se realizeze fara ca bolnavii si personalul medical sa mai fie nevoiti sa iasa afara si sa traverseze curtea care le desparte acum.

 

GALERIE FOTO:Comentarii (2)

  1. B. Craciun spune:

    Apreciez mult aceasta informare felicitari cadrelor medicale

  2. Maria Conic spune:

    Felicitari si multa sanatate la pacienti si la cadrele medicale

Adaugati un comentariu


 

*