S-a redeschis Punctul de Transfuzii de la Institutul Fundeni

2 octombrie 2014 | 0 comentarii |

 Evenimentul a avut loc in cadrul unei serii de manifestari omagiale dedicate implinirii a 55 de ani de existenta a institutului, care se deruleaza sub deviza Iubeste viata”, pe parcursul a trei zile.

 

spitalul fundeniIncepand de astazi, Institutul Clinic Fundeni imbraca haine de sarbatoare, cu ocazia celei d-a 55-a aniversari. Cu aceasta ocazie sunt organizate, in perioada 2-5 octombrie, Zilele Institutului Clinic Fundeni, care se vor desfasura sub deviza „Iubeste viata” si vor include o serie de iaugurari si sesiuni de comunicari stiintifice la care vor participa personalitati marcante ale lumii medicale.

Deschiderea oficiala a seriei de manifestari a avut loc astazi, incepand cu ora 10.00, in amfiteatrul Thomas Starzl al I.C. Fundeni, urmand ca Zilele Institutului Clinic Fundeni sa se incheie duminica. Un moment important in cadrul manifestarilor consta in inaugurarea Laboratorului de Citogenetica si de Imunofenotipare, proiect care va ajuta la efectuarea unor analize performante si depistarea precoce a leucemiilor acute, finalizat cu sprijinul GDF Suez Energy Romania si al Asociatiei Daruieste Viata. Importanta este si inaugurarea Punctului de Transfuzii, inchis in urma cu sapte ani, care este redeschis, dupa ce utilitatea lui s-a facut simtita cu ocazia crizei acute de sange aparuta lunile trecute in spitalele din tara. Tot cu ocazia aniversarii a 55 de ani de existenta a institutului se va da startul lucrarilor de constructie la Centrul de Excelenta in Medicina Translationala.

Manifestarile vor include si doua sesiuni de comunicari stiintifice, avand ca teme Experienta si rutina in transplantul medular – linie continua” si „20 de ani de dializa la I.C. Fundeni”.

 

Conf.dr. Carmen Orban

Conf.dr. Carmen Orban

Referindu-se la acest moment aniversar, managerul institutului, conf. dr. Carmen Orban, a declarat ca de 55 de ani, Institutul Clinic Fundeni Iubeste Viata. Este o onoare, o mandrie, dar si o responsabilitate pentru noi sa contribuim in continuare la cresterea performantei medicale in beneficiul pacientilor care au nevoie de noi. Acum, dupa aproape o jumatate de milion de ore de activitate neintrerupta in I.C. Fundeni, cred ca putem spune ca prin munca de echipa, devotament, implicare si continua dezvoltare, am scris o istorie frumoasa si continuam sa construim o unitate medicala de referinta in Romania. Anual avem peste 80.000 de pacienti in regim de spitalizare continua, in timp ce in regim de spitalizare de zi vorbim deja de sute de mii de persoane care se adreseaza institutului. Numai in acest an, pana acum, s-au realizat peste 100 de transplanturi renale si aproape 100 de tranplanturi hepatice. De asemenea, nu putem sa nu mentionam si activitatea de transplant medular din cadrul Institutului, care din 2001 de cand a fost demarata si pana in prezent a inregistrat peste 600 de transplanturi medulare. Si nu ne oprim aici”, a declarat conf. dr. Carmen Orban, managerul I.C. Fundeni.

Pentru a intari colaborarea cu alte unitati medicale din tara, Zilele Institutului Clinic Fundeni sunt organizate in premiera, anul acesta, in colaborare cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenţa din Constanta. Astfel, lucrarile stiintifice prezentate in cadrul Zilelor Institutului Clinic Fundeni vor avea loc in Constanta, in perioada 2-5 octombrie. Se anunta un program stiintific complex, care va include pe langa simpozioanele dedicate medicilor din toate specilitatile reprezentate in I.C. Fundeni, o sesiune dedicata asistentilor medicali.

 

concert Nicolae Voiculet, Zilele I.C.FundeniFondat in 1959, Institutul Clinic Fundeni este un centru de excelenţa in patologia dificila cardio-vasculara, hepatica, renala, digestiva, hematologica, etc.  De-a lungul celor 55 de ani de activitate, specialistii din cadrul unitatii medicale au reusit sa duca la bun sfarsit numeroase premiere medicale. An de an, acestia diagnosticheaza, evalueaza si trateaza sute de mii de pacienti. Profesionistii din cadrul Institutului Clinic Fundeni imbina practica medicala cu cercetarea fundamentala, in beneficiul pacientilor. In aceasi timp, multe dintre relizarile unitatii medicale sunt rezultatul colaborarii cu alte institutii medicale din Romania si din strainatate. De asemenea, Institutul Clinic Fundeni reprezinta una dintre cele mai importante scoli medicale, formand de-a lungul celor 55 de ani numeroase generatii de medici si cadre medicale.

Sumar, activitatea celor 55 de ani de functionare a Institutului Clinic Fundeni poate fi descrisa prin zeci de milioane de proceduri medicale, milioane de pacienti tratati, aproximativ 500.000 de ore de activitate neintrerupta, sute de mii de vieti salvate, zeci de premiere medicale.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*