O nouă ediție a Hacking Health Hackathon

A treia ediție a evenimentului va lua startul luna viitoare, iar persoanele și echipajele interesate să participe cu proiecte în domeniul eHealth se pot înscrie în concurs, în această perioadă.

 

Luna viitoare va avea loc, în Capitală, cea de-a treia ediție a evenimentului Hacking Health Hackathon, competiție care a devenit cel mai important hackathon pe teme de sănătate din Europa Centrală şi de Est.

Hacking Health 3.0 va avea loc în perioada 8-9 iunie, iar pe parcursul celor două zile de lucru, participanţi din întreaga ţară vor avea ocazia să îşi pună în aplicare cunoştințele şi experienţa pentru a dezvolta platforme digitale şi educative care să faciliteze un acces îmbunătăţit la servicii medicale, tratamente şi soluţii inovatoare în domeniul sănătăţii.

La fel ca şi în ediţiile anterioare, partenerii strategici ai proiectului sunt Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România, iar organizarea aparține companiilor Johnson & Johnson România în colaborare cu Smart Everything Everywhere.

Anul acesta, evenimentul are loc în contextul special în care România deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și a fost programat chiar înaintea săptămânii dedicate domeniului eHealth.

Organizatorii au anunțat deschiderea perioadei de înscrieri, astfel că persoanele şi echipele interesate să participe se pot înscrie completând formularul disponibil site-ul oficial al evenimentului, până pe data de 2 iunie.

 

Pentru anul acesta, participanților le sunt propuse trei tematici pe baza cărora aceștia trebuie să realizeze proiecte cu care să se prezinte la concurs. Astfel, prima temă se referă la soluţii tehnice care pot contribui la prevenţia şi tratamentul pacienţilor în specializările oncologie, hematologie şi imunologie, o altă temă având ca obiect aplicaţii care adresează sănătății mintale şi îmbunătăţirii calităţii vieţii din această perspectivă. Cea de-a treia temă propusă de organizatori pentru această ediție se referă la dispozitive medicale ale viitorului.

Hacking Health Hackathon îşi propune să cristalizeze comunitatea în jurul unei platforme de lucru comune, astfel încât profesionişti IT&C, studenţi, antreprenori, medici şi pacienţi să primească oportunitatea de a propune soluţii digitale pentru sănătate care răspund unor nevoi locale din sistemul de sănătate încă deservite din acest punct de vedere”, a declarat Christian Rodseth, managing director în cadrul Johnson & Johnson România.

 

Lansat în anul 2017, proiectul Hacking Health vine în contextul în care România este unul dintre cele mai importante hub-uri IT din regiune, iar utilizarea dispozitivelor mobile este în continuă creştere. La nivel naţional, 87% dintre români deţin un smartphone şi admit că principalele beneficii oferite sunt mobilitatea şi accesibilitatea informaţiilor. Cu toate acestea, România ocupă ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte performanţa şi competitivitatea digitală, în opoziţie cu recomandările venite din partea instituţiilor internaţionale acreditate, atât din zona medicală, cât şi cea economică, după cum susțin organizatorii.

O parte dintre proiectele echipelor câştigătoare din cadrul ediţiilor anterioare se află deja în stadii avansate de dezvoltare iar altele au fost deja lansate şi sunt utilizate de publicul larg. Şi în acest an jurizarea va fi asigurată de profesionişti recunoscuţi din companii de software, din domeniul medical, al sănătăţii şi antreprenori, care vor oferi mentorat pe durata evenimentului.

 


Adaugati un comentariu


 

*