A doua zi cu mai puține cazuri de Covid la Buzău, după valul de îmbolnăviri din week-end

Numărul cazurilor noi înregistrate în ultimele 24 de ore reprezintă circa o treime din vârful înregistrat duminică, iar principalul motiv de îngrijorare îl constituie supraaglomerarea spitalului suport din Râmnicu Sărat.

 

Valul de îmbolnăviri de îmbolnăviri cu Covid-19, care a lovit județul începând de vineri, și continuând pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, atunci când s-au înregistrat cele mai multe cazuri noi în decurs de 24 de ore de la debutul pandemiei, pare că s-a temperat, conform informării din această după amiază venite de la Direcția de Sănătate Publică.

Astfel, de ieri până azi, în județ au mai fost confirmate 10 cazuri noi de infectare, număr considerabil mai mic decât cel înregistrat duminică, atunci când a fost înregistrat recordul absolut, de 32 de cazuri în 24 de ore. S-a ajuns astfel la un număr total de 336 de cazuri de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, dintre care 153 au fost declarate vindecate.

În ceea e privește cele 10 cazuri noi, este vorba de pacienți simptomatici, printre care se numără și două cadre medicale din Spitalul Județean de Urgență, împreună cu un alt pacient care face parte din personalul auxiliar al aceleiași unități medicale.

 

Totodată, șase din ceilalți pacienți nou confirmați erau internați în spital la momentul primirii rezultatelor testelor, însă faptul că se aflau deja în izolare, înseamnă că aceștia erau deja simptomatici când au ajuns la unitatea medicală, nu că ar fi contractat infecția în spital.

Autoritățile de sănătate publică speră ca trendul descendent din ultimele două zile să continue, pentru că valul de îmbolnăviri înregistrat de vineri până azi a dus la supraaglomerarea spitalului suport din Râmnicu Sărat, care este aproape de a atinge capacitatea maximă. Aici au ajuns și cei zece pacienți confirmați în ultimele 24 de ore, așa că la nivelul unității medicale mai sunt disponibile aproximativ 25 de locuri. Pentru că un nou val similar celui din perioada vineri-duminică ar duce la depășirea capacități spitalului supot-Covid, se are în secțiile de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ale Spitalului Județean, care fiind structurate în sistem pavilionar, pot asigura circuite separate pentru aproximativ 65 de locuri pentru taratrea pacienților cu coronavirus.

 

De asemenea, în eventualitatea în care și aceste locuri vor fi ocupate, pacienții cu Covid-19 ar putea fi internați la etajul 3 al spitalului județean, în saloanele secțiilor ORL și Oftalmologie, dat fiind că acestea permit asigurarea unor circuite separate. De asemenea, spitalul are rezervate paturi pentru pacienții care ar putea avea nevoie de Terapie Intensivă, special amenajate și dotate, cu circuite separate.

La nivel național s-a revenit peste pragul de 200 de cazuri noi pe zi, după ce ieri se scăzuse sub acest prag, însă pe fondul unei reduceri a numărului de teste efectuate în week-end. Este vorba de 250 de cazuri noi, care au dus numărul total de îmbolnăviri la 22.415, în timp ce numărul cazurilor vindecate și  externate a ajuns la 16.071.

Relativ constant se menține și numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă, la momentul ultimei informări făcute azi de Grupul de Comunicare Strategică fiind vorba de 173 de persoane.

Din păcate, au fost înregistrate și 10 noi decese în cazul unor pacienți infectați care sufereau și de alte afecțiuni, numărul total al decedaților ajungând astfel la 1.437, dintre care 7 la nivelul județului Buzău.

 


Adaugati un comentariu


 

*