Explozie de noi cazuri de Covid-19 la Buzău

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului au fost confirmate încă 19 cazuri de îmbolnăviri, astfel că numărul total de persoane infectate a ajuns la 253.

 

La nivelul județului Buzău, numărul cazurilor de îmbolnăviri cauzate de noul coronavirus a cunoscut din nou o creștere vertiginoasă într-un interval de 24 de ore, de ieri și până astăzi fiind confirmate 19 cazuri noi, cele mai multe raportate într-o singură zi, de la debutul pandemiei. Potrivit DSP Buzău, este însă vorba de cazuri izolate, care nu provin din focare, unul  dintre pacienți fiind angajat al unei fabrici de parbrize din Zona industrială din municipiul Buzău, dar s-au confirmat și noi cazuri de îmbolnăvire a unor medici și infirmiere din unități medicale publice și private.

În urma anchetei epidemiologice la fabrica de parbrize, DSP Buzău a identificat 3 contacți direcți, ai angajatului în vârstă de 55 de ani depistat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. Aceștia au fost izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, dar activitatea fabricii nu a fost suspendată. S-a dispus însă ca starea de sănătate a angajaților să fie monitorizată zilnic și, în cazul în care apar simptome în cazul vreunui angajat, autoritățile sanitare să fie informate.

În cursul zilei de astăzi, s-a realizat o dezinfecției a fabricii și, în continuare, se vor lua măsuri sporite de dezinfecție a spațiilor și se va menține triajul epidemiologic zilnic pentru personalul care își desfășoară activitatea în fabrică.

 

Patru dintre pacienții confirmați în ultimele 24 de ore activează în domeniul medical, fiind vorba de un medic de la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în vârstă de 63 de ani, și soția acestuia, în vârstă de 54 de ani, care lucrează la o clinică privată. Totodată au fost confirmate ca fiind infectate cu noul virus o infirmieră de 55 de ani din spitalul județean și alta de 60 de ani de la spitalul din Râmnicu Sărat. 

La nivelul celor două secții în care au fost depistați pozitiv medicul și infirmiera din cadrul SJU Buzău „au fost testați toți pacenții și personalul medical și au fost limitate internările la cazurile grave, care se încadrează la urgențe medico-chirurgicale. Totodată au fost externați pacienții a căror stare de sănătate a permis acest lucru și s-a trecut la efectuarea dezinfecției terminale, gradual, pe măsură ce s-au eliberat spațiile/saloanele. S-au intensificat, de asemenea, măsurile de curățenie și dezinfecție la nivelul fiecărei secții din spital, iar la intrarea în tură se face triajul epidemiologic al personalului medical și se interzice pătrunderea în apital a celor care prezintă simptomatologie respiratorie sau febră, fiind îndrumați către secția de Boli Infecțioase”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă. 

 

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a decis, totodată, reinstruirea personalului medical și respectarea cu strictețe a recomandărilor privind purtarea echipamentului medical, conform recomandărilor valabile în această perioadă. „Se interzice, totodată, accesul vizitatorilor în spital, iar informații despre starea de sănătate a pacienților vor fi date aparținătorilor doar teșefonic, de către medicii curanți”, a mai precizat Adriana Bunilă.

Pe lista pacienților nou depistați cu coronavirus se mai află doi bolnavi cu afecțiuni oncologice, testați la începutul procedurilor medicale, dar și persoane care nu au legătură cu alte cazuri confirmate cu coronavirus, ceea ce confirmă transmiterea comunitară a virusului. Pe de altă parte, reluarea procedurii de testare RT-PCR la DSP Buzău, face testele să poată fi prelucrate mult mai rapid, iar rezultatele să fie disponibile chiar și în ziua prelevării probelor.

Cu excepția infirmierei de la spitalul județean, care a fost internată la spitalul „Victor Babeș” din Capitală, ceilalți 18 pacienți depistați pozitiv în ultimele 24 de ore au fost internați la Spitalul suport-Covid Rm. Sărat.

Astfel, la nivelul județului, numărul total de persoane infectate a crescut de la 234 la 253, dintre care 139 de persoane au fost declarate deja vindecate și s-au externat. În carantină se mai află 32 de persoane, în timp ce alte 1.605 sunt în izolare la domiciliu.

 

La nivel național, numărul cazurilor noi confirmate azi depășește pentru a doua zi consecutiv pragul de 200, fiind totuși în scădere față de ieri – 222, față de 237. S-a ajuns astfel la un număr total de 21.404 îmbolnăviri, iar dintre toți acești pacienți, 15.445 au fost declarați vindecați și externați.

A crescut și numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă, la acest moment fiind vorba de 171 de cazuri. Totodată, în ultimele 24 de ore s-au consemnat și 11 noi decese la nivel național, în toate cazurile fiind vorba de pacienți care sufereau și de alte afecțiuni. Numărul total de decese este de 1.380, dintre care 5 cazuri consemnate la nivelul județului Buzău, ultimul în cursul zilei de ieri.

Acestora li se adugă 3.393 de cetățeni români confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus) în străinătate, dintre care 29 s-au vindecat, iar 114 au decedat.

 


Adaugati un comentariu


 

*