Evoluția epidemiologică își menține trendul descendent în Buzău

După cinci zile, azi s-a înregistrat cel mai mic număr de cazuri noi, iar printre pacienți nu se mai află cadre medicale sau personal auxiliar din spitale.

 

În timp ce în țară a crescut din nou numărul persoanelor infectate în ultimele 24 de ore, atingându-se un nou maxim de la declanșarea stării de alertă, la Buzău lucrurile par să se calmeze în ceea ce privește evoluția situației epidemiologice. Astfel, azi a fost consemnat ce mai mic număr de cazuri noi confirmate de vineri până în prezent, fiind și prima zi în care, printre pacienți nu se mai află cadre medicale sau personal auxiliar din Spitalul Județean de Urgență și cel de la Râmnicu Sărat.

Astfel Direcția de Sănătate Publică a anunțat în urmă cu puțin timp că, în ultimele 24 de ore, au fost confirmate 7 cazuri noi  la nivelul județului, în scădere față de zilele anterioare. Este vorba de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 67 de ani, dintre care șase se aflau internate în Spitalul Județean la momentul confirmării, fiind izolate încă de la momentul la care au ajuns în spital, întrucât prezentau simptomatologie specifică. Cel de-al șaptelea caz este al unei paciente de 25 de ani, care a fost diagnosticată într-o unitate medicală din București.

 

Îngrijorător ar putea fi faptul că doar în cazul unuia dintre pacienți a fost identificată sursa de contaminare, fiind vorba de soția acestuia, confirmată zilele trecute, fapt ce confirmă o dată în plus că în județ avem transmitere comunitară.

S-a ajuns astfel la 343 de cazuri de infectare în județ, de la debutul pandemiei, iar în ultimele 24 de ore nu a mai fost declarat nici un pacient vindecat, așa că numărul persoanelor convalescente rămâne tot 153.

Din păcate, în același interval a fost raportat și un nou deces – al optulea în rândul pacienților buzoieni. Și de această dată este vorba de o persoană cu comorbidități la momentul infectării care, având și o vârstă destul de înaintată – 88 de ani, n-a făcut față agresiunii noului virus.

Cei 7 pacienți nou confirmați au fost internați la spitalul din Râmnicu Sărat, care se apropie de numărul maxim de paturi ocupate, în condițiile în care nu s-au făcut externări de ieri până azi.

 

În țară s-a înregistrat azi un nou record negativ în ceea ce privește numărul de cazuri noi confirmate, fiind vorba de cel mai mare număr consemnat de la ieșirea din starea de urgență. Concret, în ultimele 24 de ore s-au confirmat 345 de cazuri noi, cu 95 mai mult decât ieri, și cum mult peste pragul de 200 de cazuri, despre care se vorbea săptămâna trecută ca ar fi unul de siguranță. S-a ajuns astfel de un număr total de 22.760 de persoane infectate de la debutul pandemiei dinte care 16.117 s-au vindecat, un alt semnal îngrijorător fiind dat de faptul că numărul persoanelor nou infectate zilnic îl depășește cu mult pe cel al pacienților vindecați.

A scăzut la 161 numărul pacienților aflați la Terapie Intensivă, însă această scădere s-ar putea datora și faptului că s-au înregistrat 14 noi decese în ultimele 24 de ore.

În carantină se mai află la acest moment 1.504 persoane, iar în izolare sunt plasate alte 87.624, care sunt sub monitorizare medicală.

 


Adaugati un comentariu


 

*