Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” a dat startul celei de-a 13-a ediții

4 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Sunt puse în joc 400.000 de lei, care or fi oferiți ca sponsorizare unor fundații non-guvernamentale care derulează programe în beneficiul copiilor.

 

Camelia Ene

Luna aceasta este în plină desfășurare perioada de înscrieri pentru cea de-a 13-a ediție a programului „Mol pentru sănătatea copiilor” derulat de Mol România, în parteneriat cu Fundația pentru comunitate. Programul se adresează organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cu boli cronice, organizații ce pot obține sponsorizări în limita a 25.000 de lei pentru aceste proiecte. Fondul de finanțare pentru această nouă ediție a programului este de 400.000 de lei, iar organizațiile care doresc să obțină o sponsorizare și care îndeplinesc toate criteriile necesare, își pot înscrie proiectele în program până pe 24 octombrie, inclusiv.

Despre ediția precedentă, managerul Mol România, Camelia Ene, a declarat că „organizațiile finanțate prin intermediul programului ne-au câștigat admirația prin profesionalismul dovedit în noul context generat de pandemie. Am apreciat în mod special creativitatea de care au dat dovadă pentru a reuși să pună în aplicare terapiile atât de necesare copiilor, ținând cont de restricțiile impuse și noile norme de distanțare socială. Suntem extrem de mândri și bucuroși să putem continua acest proiect care are o încărcătură emoțională uriașă și este catalizatorul unei energii pozitive, care ne face să privim cu speranță spre viitor”.

 

De altfel, din cauza condițiilor generate de pandemie, lansarea celei de-a 13-a ediții s-a desfășurat on-line, cu participarea reprezentanților celor 18 ONG-uri care au beneficiat de finanțare la ediția precedentă. Aceștia au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada februarie-august 2021, prin intermediul cărora au oferit terapie și tratament unui număr de 773 de copii cu nevoi speciale. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezente și organizațiile care au fost nevoite să reprogrameze derularea proiectelor finanțate în anul 2019. Totodată, au fost prezentate proiectele care au inclus activități de terapie prin artă, terapie prin joc, terapii emoționale, integrarea senzorială, terapie ocupațională și terapii asistate de animale. Premiul „MOL pentru sănătatea copiilor 2020” a fost acordat asociației VAR din București, pentru proiectul intitulat „Amprenta sunetului”. Acest proiect a avut ca scop valorificarea realităților comunității preadolescenților și adolescenților hipoacuzici, purtători de implant cohlear, prin intermediul atelierelor on-line bazate pe tehnici de terapie prin joc, dramaterapie, arte vizuale – film, fotografie și tehnologie.

 

Proiectul, pentru care asociația a reușit să producă și un film unic despre realitățile cu care se confruntă tinerii hipoacuzici, a fost răsplătit cu acest premiu, care le oferă finanțare maximă în valoare de 25.000 de lei, fără a se înscrie în concursul de proiecte de anul acesta, iar un reprezentat va deveni membru in juriul programului.

În cadrul ediției lansate recent, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maxim 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect care urmează să fie implementat în perioada decembrie 2021 – august 2022. De la momentul lansării și până în prezent, prin programul „MOL pentru sănătatea copiilor” au fost alocate fonduri în valoare de 4.042.000 de lei pentru derularea a 227 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 12.800 de beneficiari, prin intermediul ONG-urilor.

Înscrierile pentru această ediție se pot face on-line pe site-ul Fundației pentru Comunitate, organizație care are rolul de a coordona programul, în timp ce fondurile pentru finanțarea proiectelor selectate sunt asigurate de compania MOL România.

 

Sursă foto: Mol Romania


Adaugati un comentariu


 

*