Peste 380 de tineri, sprijiniti sa isi indeplineasca visele

17 august 2017 | 0 comentarii |

Acestia vor primi o finantare in cadrul unui program  de sprijinire a tinerelor talente, derulat de MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate. Intre ei se afla si atleta buzoiana Marina Baboi, multipla campioana nationala si balcanica.

 

Sportul si arta mentin corpul si mintea sanatoase. Au dovedit-o  oamenii de stiinta, dar si observatiile firesti, confirmate de-a lungul timpului. Iar cei care apreciaza ca talentul contribuie la dezvoltarea sanatoasa a individului si a societatii, au sprijinit intotdeauna aceste forme de manifestare.

Asa se face ca de la jumatatea acestei saptamani, 387 de tineri sportivi si artisti sunt cu un pas mai aproape de a-si indeplini visul de a se consacra in domeniile in care si-au dovedit deja talentul. Ei au fost declarati castigatori ai unei noi editii a programului pe care MOL Romania si Fundatia pentru Comunitate il desfasoara de mai multi ani, pentru a veni in sprijinul tinerelor talentele, pentru le incuraja si stimula, astfel incat la randul lor sa contribuie la dezvoltarea unei societati sanatoase, bazata pe competenta si performanta.

Intre sportivii talentati selectati se afla si atleta buzoiana Marina Baboi, multipla campioana nationala si balcanica la atletism. Alaturi de ea, Adina Diaconu si Andreea Dragoman – tenis de masa, Andreea Miklos, Cosmina Spiridon si Andrei Gafita – atletism, Ana Dascal, Daniel Martin si Marius Radu – inot, Paula Gliga si Balogh Hanna – judo, Schlier Zsuzsa si Amalia Tataran – scrima, Malina Ciobanu – vioara, Cadmiel Bouac – pian, toti cu rezultate deosebite in ultimii ani, pe plan national si international, se numara printre tinerii inscrisi in programul din acest an.

 

Camelia Ene

Programul MOL de promovare a tinerelor talente, ajuns la cea de-a 12-a editie, si-a desemnat, ieri, castigatorii. Cei 387 de tineri au fost selectati de doua jurii, formate din artisti si sportivi consacrati, ale caror presedinti au fost desemnati violonistul Markos Andras, respectiv, Violeta Beclea Szekely – multipla campioana europeana si olimpica la atletism. Castigatorii vor beneficia de finatare pentru proiectele pe care si le-au propus, suma totala alocata de organizatori pentru aceasta editie fiind de 359.000 de lei.

In domeniul artelor au fost selectate 49 de proiecte sustinute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 106 proiecte, care au obtinut in total suma de 169.000 de lei. La categoria de varsta de peste 18 ani – unde sunt invitati sa se inscrie beneficiarii editiilor precedente ale programului, care au implinit varsta majoratului – suma totala de 70.000 de lei a fost impartita intre 24 de proiecte.

Referindu-se la acest program, Camelia Ene directorul MOL Romania a declarat ca  „de 12 ani sustinem tinerii talentati, contribuim la imbunatatirea conditiilor de pregatire, facilitam accesul lor la concursuri si competitii organizate in tara si in strainatate pentru ca ne dorim sa participam activ la formarea viitoarelor generatii de campioni ai Romaniei. Sprijinul financiar acordat constant in acesti ani, dublat de selectia riguroasa a candidatilor, facuta de jurii de specialitate, le inspira incredere tinerilor, iar acest lucru se vede in performantele lor”. Aceasta a mai adaugsat ca in cei 12 ani de existenta a programului au fost acordate finantari in valoare de peste 3.230.000 de lei, pentru 1.943 de tineri sportivi si artisti, dintre care unii au obtinut finantare in cadrul mai multor editii. Aceste sponsorizari au fost acordate in cadrul celor 1.441 de proiecte castigatoare, finantate in acesti ani.

 

Andras Imre

La randul sau, Andras Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate a explicat ca la editia din acest an a programului „majoritatea proiectelor castigatoare au obtinut finantare partiala. Sansa finantarii integrale creste odata cu prezentarea clara a rezultatelor anterioare ale concurentilor, stabilirea exacta a scopurilor si adaptarea unui buget corespunzator. Este un concurs de proiecte relativ simplu, iar colaboratorii nostri ofera informatiile necesare pe tot parcursul anului, pentru cei interesati. Si in acest an, peste 500 de proiecte au fost inscrise in procedura de selectie, un numar care dovedeste ca acest program este usor accesibil si cunoscut pe plan national”.

In cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate sa obtina finantare in valoare maxima de 10.000 de lei, pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportiva sau artistica sau pentru a achizitiona echipamente si materiale. Din finantarea totala a editiei a 12-a, 169.000 de lei sunt destinati sportului, 120.000 de lei revin domeniului artelor si 70.000 de lei pentru categoria de varsta de peste 18 ani, in cadrul careia pot solicita sprijin tinerii care au beneficiat deja de sponsorizari in ultimii ani si au depasit varsta majoratului.

La editia din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost inscrise 515 proiecte, care vizau finantarea a 1.162 de tineri sportivi si artisti cu suma totala de peste 3.043.000 de lei. Alocarea fondului de 359.000 lei s-a facut in urma selectiei realizate de juriile de sport si arta, fiind declarate castigatoare 179 de proiecte prin care obtin finantare cei 387 de tineri talentati.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*