19 proiecte pentru copii si tineri cu nevoi speciale, finantate de Mol Romania

11 decembrie 2015 | 0 comentarii |

Fondurile vor fi asigurate prin programul „MOL – Pentru sanatatea copiilor”, iar peste 1.000 de copii si tineri cu nevoi speciale vor beneficia de programe de terapii alternative.

 

mol romaniaMOL Romania a anuntat, in cursul zilei de astazi, ca va continua seria de actiuni caritabile desfasurate in cadrul programului MOL – Pentru sanatatea copiilor” ajuns la a saptea editie. In cadrul acestui program, compania asigura finantare pentru organizatiile implicate in activitati destinate sprijinului copiilor si tinerilor cu nevoi speciale, organizatii care sunt provocate sa realizeze proiecte in acest sens si care participa apoi la un concurs de selectie, pentru ca in final sa fie desemnate proiectele care vor beneficia de finantare.

Astazi au fost anuntati castigatorii celei de-a saptea editii a programului, respectiv, 19 organizatii non-profit care sprijina peste 1.000 de copii si tineri cu nevoi speciale. Proiectele prezentate de aceste organizatii vor beneficia de suma totala de 313.500 de lei, pentru a fi puse in aplicare. Conform unui comunicat remis de MOL Romania, este vorba despre proiecte prin care se vor asigura terapii alternative pentru copii si adolescenti cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

 

molIn cadrul celei de-a saptea editii a programului, organizatiile non-profit si asociatiile care deruleaza proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala pentru copii si tineri cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afecţiuni grave, au depus 87 de proiecte.

Dintre acestea, in urma unui proces complex de evaluare si jurizare, au fost selectate pentru finantare integrala sau partiala 19 proiecte care vor fi implementate in perioada decembrie 2015 – august 2016. Dintre cele 19 ONG-uri castigatoare, 7 vor obtine finantare pentru prima data, in timp ce alte 12 s-au mai numarat printre beneficiarii editiilor anterioare ale acestui program. Proiectele castigatoare vizeaza explorarea si aplicarea de terapie prin arta, meloterapie, ludo-terapie, terapie prin dans, hidroterapie, stimulare senzoriala, drama terapie, biblioterapie, „legacy making”, ateliere de teatru, terapia asistata de animale, terapie experientiala, terapii combinate, respectiv reabilitarea psiho-sociala si dezvoltarea unor competente.

 

molromaniaProgramul „MOL – Pentru sanatatea copiilor” este sustinut de Fundatia pentru Comunitate, din fondurile puse la dispozitie de MOL Romania. Programul a fost lansat in 2009 si este destinat organizatiilor non-profit – fundatii, asociatii, federatii – si organizatiilor religioase care deruleaza proiecte de terapie pentru copii cu deficiente, boli cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

Proiectele eligibile sunt programe de terapie emotionala, terapii de grup, terapii prin trairi personale pozitive, prin experiente si acumulari personale, proiecte de terapie prin arta, instrumente vizuale, muzica, activitati de auto-exprimare creativa, individuala si de grup. In cele sase editii precedente, MOL Romania a sponsorizat 109 proiecte, cu aproape 1,76 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 8.000 de copii si tineri.

Concursul de proiecte pentru cea de-a saptea editie a fost lansat la 1 octombrie, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 30 octombrie 2015. Fiecare organizatie a putut sa beneficieze de o suma de maximum 20.000 lei sub forma de prefinantare, iar fondurile totale disponibile sunt 313.500 lei.

 


Adaugati un comentariu


 

*