Ultramaraton la malul mării, în sprijinul copiilor cu autism

Peste 2.000 de participanți vor lua parte la o cursă de alergare de mare anduranță, care se va desfășura pe parcursul a 24 de ore, pe plaja din stațiunea Mamaia.

 

Mai mult de 2.000 de alergători din întreaga țară au decis să petreacă altfel decât turiștii veniți la litoral ultimele zile ale minivacanței de 1 Mai, aceștia înscriindu-se la un ultramaraton care va avea loc pe plaja din Mamaia și care se va derula pe parcursul a 24 de ore, timp în care participanții vor încerca să adune cât mai mulți kilometri alergați. Evenimentul denumit Autism 24h Marea Neagră a debutat în 2017, iar anul acesta a ajuns la a treia ediție, urmând a se desfășura în zilele de 4 și 5 mai.

Organizatorul principal este  Centrul de Autism Marea Neagră, prin președintele său, psihologul Adrian Gemănaru, cel care se află și în spatele proiectului primei plaje terapeutice destinate persoanelor cu dizabilități, iar partener este asociația Medicover. Evenimentul ajuns la a treia ediție va avea și de această dată un scop caritabil, fondurile strânse din taxele de participare, urmând a fi folosite pentru promovarea dreptului la integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități, fiind investite în derularea unor proiecte adresate copiilor cu autism aflați în grija centrului din Constanța, dar și a unui centru similar din Galați.

Startul cursei se va da mâine pe platoul din zona complexului Perla din Mamaia, alergătorii urmând să parcurgă de mai multe ori o buclă de 3 kilometri, traseul desfășurându-se integral pe nisip.

 

Participanții vor alerga timp de 24 de ore, spre deosebire de cursele pe o distanță determinată, unde câștigător este desemnat cel care trace primul linia de finish, la această cursă câștigătorul fiind cel care acumulează cel mai mare număr de kilometri alergați la finalul celor 24 de ore.

La ediţia din acest an, va fi organizată suplimentar şi o Cursă a Eroilor, unde 12 finalişti – 6 băieţi şi 6 fete – se vor lupta până la ultima resursă de energie pentru a obţine titlul de erou.

Am selectat cei mai buni alergători de ultramaraton din competiţie, care vor alerga fără pauză timp de 24 de ore, pentru a obţine titlul de Erou. Pentru a obţine acest titlu, fetele trebuie să alerge cel puţin 120 de kilometri, iar băieţii minim 150 de kilometri. Pentru fete, efortul va fi cu adevărat imens, deoarece alergarea pe nisip este mult mai dificilă decât pe orice altă suprafaţă şi solicită enorm întregul organism. Bătălia care se va da între cele 6 fete finaliste vor fi cu adevărat epice şi fiecare dintre cele 6 angrenate în competiţie vor putea să-şi împingă limitele umane la maxim”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru.

 

Evenimentul include și o cursă a copiilor, care va reuni la start 1.200 de participanți. Aceștia se vor întrece pe distanța de un kilometru, participarea la această cursă fiind gratuită, datorită implicării asociației Medicover, în organizarea evenimentului.

„Pentru noi, Asociaţia Medicover, o viaţă activă şi atenţia pentru sănătate sunt primordiale, majoritatea activităţilor noastre îndreptându-se în această direcţie. Programul înCerc, pe care îl derulăm, este unul din reperele importante în prevenţia diabetului zaharat de tip 2 şi în promovarea unui stil de viaţă sănătos, iar toate acţiunile de voluntariat pe care le întreprindem alături de organizaţii, care au grijă de copii, ce au nevoie de suportul nostru, reprezintă un reper pentru noi. De aceea, ne-am bucurat încă de la început de posibilitatea parteneriatului cu Centrul Terapeutic Marea Neagră şi suntem fericiţi că putem aduce câteva clipe frumoase celor peste 1.200 de copii care vor participa la acest eveniment de excepţie” a declarat George Istrate, directorul general al asociației.

La finalul cursei de un kilometru, copiii vor avea parte și de un spectacol artistic, putând participa și la o serie de alte activități ce le vor fi destinate.  Evenimentul se va bucura de prezenţa celui mai cunoscut robot din întreagă lume, robotul NAO. Acesta a fost prezent în peste 200 de ţări din întreagă lume, vorbeşte 22 de limbi de circulaţie internaţională, iar în 2019 va fi mascota evenimentului. Copiii prezenţi vor putea pune întrebări, vor putea dansa sau interacţiona în mod direct cu cei doi roboţi NAO aflaţi în România.

 


Adaugati un comentariu


 

*