Ultramaratonul organizat în sprijinul copiilor cu autism revine pe plaja din Mamaia

8 aprilie 2021 | 0 comentarii |

După un an în care a fost organizat în plan virtual, evenimentul „Autism 24H” face pasul către revenirea la normalitate, ținând totuși cont de măsurile de siguranță în contextul pandemiei.

 

Printre cei care se pregătesc de revenirea la normalitate anunțată de autorități după data de 1 iunie se numără și organizatorii ultramaratonului „Autism 24H”, care au anunțat că evenimentul va reveni anul acesta la formatul care l-a consacrat încă din 2017, când și-a derulat prima ediție. Mai precis, după un an în care nu a fost posibilă organizarea în format fizic a competiției, fiind totuși desfășurate două ediții virtuale, evenimentul caritabil în sprijinul copiilor cu autism revine pe plaja din stațiunea Mamaia, fiind deja stabilită data la care va avea loc cea de-a șasea ediție.

Astfel anul acesta, ultramaratonul va avea loc în perioada 4-5 septembrie și se va desfășura pe durata a 24 de ore, timp în care participanții trebuie să alerge cât de mulți kilometri pot, principala provocare fiind ca fiecare să atingă cel puțin pragul de 100 de kilometri.

Cursa se va desfășura pe o buclă de 3 kilometri pe plaja din Mamaia, iar în situația în care contextul epidemic o va impune, participanții vor fi împărțiți în două grupe care vor alerga separat, pentru a se evita aglomerația. In această situație, starul competiție s-ar putea da cu o zi mai devreme, pentru că va fi nevoie astfel de 48 de ore, în loc de 24.

 

Psihologul Adrian Gemănaru, președintele asociației Centrul Psihologic Marea Neagră și principalul organizator al evenimentului, a precizat că în competiție vor fi înscrise 30 de echipe, iar pentru a se putea respecta regulile de distanțare, numărul de membri pentru fiecare echipă va fi limitat la 15.

Înscrierea în competiție este gratuită pentru fiecare participant, însă până la data concursului cât și în timpul ultramaratonului, aceștia trebuie să atragă un număr cât mai mare de donatori cărora să le „vândă” kilometrii pe care îi vor alerga. Astfel, pe lângă clasamentul individual și pe echipe în funcție de kilometrii parcurși, va exista și un clasament al donaților strânse, donații care vor fi folosite pentru implementarea unor proiecte în sprijinul copiilor cu autism. Deja se pot face donații prin „cumpărarea” de kilometri de la fiecare participant înscris, totodată fiind deschise listele pentru cei care doresc să alerge în această competiție de anduranță.

 

Proiectele susținute în cadrul celei de-a șasea ediții a ultramaratonului vin în sprijinul a peste 300 de copii cu autism și al familiilor acestora, prin oferirea unor instrumente utile în terapia specifică precum și a unor sejururi gratuite la mare. Astfel, primul proiect vizează oferirea de 100 de mape logopedice unor familii cu copii cu autism, mape ce conțin un kit pentru dezvoltarea limbajului și a abilităților de comunicare. În același timp, alte 100 de familii vor beneficia de tot atâtea mape terapeutice, care conțin diferite pictograme de terapie, tokeni, instrucțiuni pentru proceduri terapeutice și un set de imagini de lucru. Al treilea proiect include 100 de mape denumite „Hai la joacă!”, care conțin câte un kit de jocuri terapeutice utile copiilor cu autism.

Prin intermediul celui de-al patrulea proiect, 20 de familii cu copii cu probleme speciale vor beneficia de un sejur pe litoralul românesc, unde se vor putea bucura și de plaja terapeutică din Mamaia – un alt proiect implementat în urmă cu trei ani de organizatorul ultramaratonului Autism24H.

Evenimentul este deschis și celor care doresc să participe „de acasă”, alergând în orașul de reședință sau pe orice alt traseu decât cel oficial, de pe plaja din Mamaia. Acesta a fost scenariul după care s-au desfășurat edițiile de anul trecut, astfel că organizatorul a precizat că va asigura tot sprijinul necesar celor care aleg această variantă.

 


Adaugati un comentariu


 

*