Peste 370 de pacienți ajutați în ultimul an, în cadrul proiectului „SMS pentru viață”

18 iulie 2019 | 0 comentarii |

Luna trecută s-a încheiat al șaselea an de implementare a acestui proiect, inițiat de asociaţia M.A.M.E., cu susținerea fundației Vodafone.

 

În luna iunie s-a ajuns la finalul celei de-a șasea ediții a campaniei „SMS pentru Viaţă – Fondul de Rezervă pentru Viaţă pentru Adulţi”, un proiect demarat la inițiativa asociaţiei M.A.M.E, care a beneficiat încă de la debut de susținerea financiară a fundației Vodafone.

Pentru ediția derulată în perioada mai 2018 – iunie 2019, fundația a oferit o finanțare în valoare de 166.800 de lei, iar bilanțul acestei noi etape a fost transmis de inițiatori, prin intermediul unui comunicat de presă. Proiectul se bazează pe oferirea de servicii de informare și îndrumare pentru pacienții cu boli grave, aceștia având totodată acces facil la un mecanism de strângere de fonduri ușor de utilizat de către donatori. Este vorba de acele SMS-uri prin intermediul cărora pot fi făcute donații pentru diferite cauze umanitare, iar până la acest moment, în decursul celor șase ediții ale proiectului, 60 de pacienți au fost declarați eligibili și au beneficiat de fonduri strânse prin intermediul unor astfel de mesaje.

Totodată, peste 2.000 de beneficiari au primit consiliere, iar cei care nu au fost declarați eligibili pentru a primi donații prin intermediul SMS-urilor au primit consultanţă în vederea utilizării altor metode de atragere de fonduri.

 

Astfel, alte 250 de persoane au reuşit să strângă, parţial sau integral, fondurile de care aveau nevoie. În toţi cei şase ani de derulare a proiectului, au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, valoarea donaţiilor strânse pentru pacienţii cu boli grave ajungând la peste 900.000 de euro, bani folosiţi pentru plata unor tratamente şi investigaţii medicale la clinici din străinătate.

În ceea ce privește bilanțul ultimei ediții, recent încheiate, inițiatorii proiectului spun că peste 370 de persoane cu boli grave au primit îndrumare socio-medicală, informare şi consiliere adaptate nevoilor şi situaţiilor cu care se confruntă. În total, au fost acordate 2.148 de ore ce consultanță pentru acești pacienți, care au fost îndrumați cum să acceseze servicii psiho-socio-medicale în ţară, dar mai ales în străinătate.

 

Totodată, aceștia au primit sprijin în procesul de strângere a fondurilor necesare susţinerii investigaţiilor, tratamentelor medicale şi a intervenţiilor chirurgicale efectuate la clinici din străinătate, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donaţii prin SMS.

Asociația M.A.M.E. funcționează de 10 ani, timp în care a oferit servicii de informare şi îndrumare, dar şi suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 3.000 de beneficiari. De asemenea, asociația a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienţi oncologici.

În ceea ce privește celălalt partener din proiect, fundația Vodafone, aceasta însumează peste 20 de ani de activitate în România, perioadă în care a finanțat, cu 30 de milioane de euro1.132 de programe derulate de 730 de ONG-uri, în domeniile sănătăţii, educaţiei şi serviciilor sociale, programe care au aproape 3 milioane de beneficiari.

 


Adaugati un comentariu


 

*