Peste 1.000 de adulți cu boli grave, beneficiari ai proiectului „SMS pentru viață”

Aproximativ 400 dintre aceștia au primit sprijin în ultimul an, beneficiind de sprijin pentru acces la servicii psiho-socio-medicale și pentru strângerea de fonduri necesare plații tratamentelor.

 

Demarat în urmă cu 5 ani, proiectul „SMS pentru Viață – Fondul de Rezervă pentru Viață pentru Adulți”, inițiat de asociația M.A.M.E, și-a dovedit eficiența, venind în sprijinul a peste 1.000 de adulți cu boli grave. Mulțumită acestui sprijin, au reușit să facă față luptei cu boala, beneficiind și de sprijin financiar necesar acoperirii cheltuielilor costisitoare cu tratamentul.

Proiectul este derulat în parteneiat cu fundația Vodafone, care acordă anual finanțări pentru proiectele care se adresează pacienților cu boli grave, și care s-a alăturat acestui program încă de le momentul lansării, în 2013. „Finanțăm în fiecare an proiecte care se adresează persoanelor cu boli grave. Parteneriatul cu Asociația M.A.M.E. este unul de lungă durată, în cadrul căruia oferim împreună o șansă în plus pacienților din toată țara care suferă de astfel de afecțiuni‟, a declarat Angela Galeta, directorul Fundatiei Vodafone Romania.

Dintre cei peste 1.000 de pacienți care au beneficiat de sprijin în cadrul proiectului, 50 au fost eligbili pentru alocarea unui număr scurt de SMS pentru donații, primind consultanță și în vederea accesării altor metode de strângere de fonduri.

 

În decursul celor 5 ani, în cadrul proiectului au fost trimise peste 450.000 de SMS-uri, iar valoarea donațiilor strânse prin această modalitate a depășit 900.000 de euro, bani folosiți pentru plata unor tratamente și investigații medicale în clinici din străinătate.

Bilanțul activității pe ultimul an indică faptul că, din luna mai 2017, până în prezent, aproximativ 400 de pacienți cu boli grave au primit consiliere și suport în strângerea de fonduri pentru tratamente și intervenții chirurgicale în țară și în străinătate.

Aceștia au beneficiat de au îndrumare socio-medicală și suport constând în informare și consiliere adaptate nevoilor și situațiilor cu care se confruntă. De aeemenea, suportul acordat a constat în accesarea unor servicii psiho-socio-medicale din țară și din străinătate, precum și strângerea fondurilor necesare acoperirii tratamentelor sau a unor intervenții chirurgicale efectuate în afara țării, inclusiv prin alocarea unor numere scurte pentru donații prin SMS.

 

Maria Culescu

Referindu-se la acest proiect, care deja a împlinit cinci ani, Maria Culescu, președintele fondator al asociației M.A.M.E, a declarat că serviciile de informare și îndrumare asigurate în cadrul acestui proiect le oferă pacienților acces la un mecanism de strângere de fonduri simplu, ușor de utilizat de către donatori. Este un mecanism gândit pentru cei ce doresc să se implice la nivel individual pentru a ajuta persoanele care au nevoie de bani pentru a-și redobândi sănătatea”.

Asociația M.A.M.E. este o organizație non-profit care sprijină copiii și tinerii diagnosticați cu cancer și alte boli grave din România. În cei 9 ani de activitate, a oferit servicii de informare și îndrumare, dar și suport psiho-socio-medical pentru aproximativ 3.000 de beneficiari și a donat aparatură medicală performantă de care beneficiază, anual, peste 10.000 de pacienți oncologici.

Totodată, organizația a derulat campanii de informare și conștientizare în rândul a peste 8.000 de elevi, privind adoptarea unui stil de viață sănătos și combaterea fenomenului de tip bullying.

La rândul său, în cei 20 de ani de activitate, fundaţia Vodafone a finanţat 1.104 programe derulate de 706 ONG-uri din întreaga țară, în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, proiecte ce au avut peste 2,7 milioane de beneficiari.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*