Donații pentru primul spital de oncologie pediatrică, la început de an școlar

11 septembrie 2018 | 0 comentarii |

O educatoare de la o grădiniță din Craiova i-a îndemnat pe părinții copiilor din grupa sa să doneze la Bursa de Fericire banii pe care i-ar fi cheltuit să-i cumpere flori în prima zi de școală.

 

Exemplu de altruism și totodată o importantă lecție de viață oferită de educatoarea Elena Ocroteală celor 31 de copii din grupa sa, încă din prima zi a noului an școlar. Educatoarea de la grădinița Nicolae Romanescu din Craiova a decis să renunțe la buchetele de flori pe care cadrele didactice le primesc în mod tradițional de la elevi, în prima zi de școală, cerând părinților copiilor din grupa sa de la grădiniță, ca banii pe care i-ar fi cheltuit pe acest cadou simbolic să îi redirecționeze către o donație în scop umanitar, în sprijinul copiilor care se luptă cu cancerul.

Elena Ocroteală aflase despre proiectul construirii primului spital de oncologie din țară pe care asociația Dăruiește Viață l-a lansat încă din 2015, reprezentanții organizației propunându-și să ridice „de la zero” o astfel de unitate extrem de necesară, din fonduri strânse din donații. Aflase și că donațiile pot fi făcute fie trimițând SMS cu mesajul „SPITAL”, la numărul 8844, fie prin intermediul platformei on-line Bursa de Fericire, fie donând direct din țară sau din străinătate diferite sume, în contul asociației umanitare, și astfel a decis să vină în sprijinul acestui proiect, cu ajutorul părinților copiilor pe care îi are în grijă la grădiniță în grupa pregătitoare.

 

Elena Ocroteala

Astfel, cu câteva zile înainte de începerea noului an școlar, aceasta a luat legătura cu părinții fiecăruia din cei 31 de copii pe care îi are în grupă, spunându-le că nu dorește să primească flori în prima zi de școală și că în cazul în care aceștia ar fi dorit să îi facă un astfel de cadou prin intermediul copiilor, banii pe care i-ar fi cheltuit pe buchetele de flori să îi doneze în contul asociației umanitare, pentru construirea spitalului de oncologie pediatrică.

Lesne de înțeles că inițiativa sa i-a încântat pe părinți, care s-au mobilizat și au strâns o sumă importantă, pe care au donat-o în numele copiilor lor pentru a veni în sprijinul altor copii nevoiți să se lupte cu o boală atât de  grea, de la o vârstă atât de fragedă. Odată cu donația făcută, copiii din grupa educatoarei din Craiova au devenit acționari onorifici la viitoarea clinică și au primit tricouri care promovează campania umanitară, tricouri care vor deveni uniforma în noul an școlar.

 

Stadiul lucrarilor la finele lunii august

La finele lunii august, se turnase deja jumătate din fundația viitorului spital și se lucra la buncărele pentru radioterapie, zona de pregătire pacienți, culoare și casa liftului. Tot în cursul lunii trecute, s-au semnat planurile pentru neurochirurgie, planurile pentru zona de imagistică, RMN, CT, Ecografie și planurile pentru chirurgie oncologică.

Startul lucrărilor s-a dat la începutul acestui an iar data finalizării construcției a fost fixată pentru finele lui 2019.

Proiectul a fost demarat încă din 2015, iar în cursul lunii decembrie a anului trecut a fost lansată și o amplă campanie pentru a atrage donații care să asigure fondurile necesare continuării lucrărilor demarate în curtea spitalului Marie Curie. Impactul campaniei a fost unul impresionant, în decurs de trei săptămâni fiind făcute peste 100.000 de donații, a căror valoare a depășit 4 milioane de euro. Reprezentanții asociației Dăruiește Viață anunțau la vremea respectivă  că în acest caz a fost consemnat și un record național, fiind vorba de cea mai mare sumă obținută în cadrul unei campanii umanitare desfășurate de un ONG, într-un interval de timp mai mic de o lună.


Adaugati un comentariu


 

*