Societatea civilă salvează copiii cu cancer din România

20 decembrie 2018 | 0 comentarii |

Printr-o acțiune umanitară care a vizat refacerea laboratoarelor de analize ale Clinicii de Oncologie Pediatrică a SJU Timișoara, suma strânsă în doar câteva zile a depășit așteptările.

 

În decurs de doar șase zile, asociația „LaPrimulBebe”, care reprezintă la acest moment cea mai mare comunitate de sprijin pentru mamele din întreaga țară, dar și de peste hotare, în parteneriat cu asociația Dăruiește Viață, au reușit să strângă fondurile necesare refacerii și dotării laboratoarelor Clinicii de oncologie pediatrică din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Timișoara suma rezultată la finalul campaniei umanitare demarate în acest sens, depășind chiar necesarul pentru acest demers.

Campania umanitară a fost denumită #Diagnostic85 și s-a desfășurat în mediul on-line în cadrul grupului comunități de pe Facebook. Aceasta a constat în punerea la licitație a diferite obiecte și servicii și achiziționarea acestora de către membrele comunității, scopul fiind strângerea în acest fel a sumei de 180.000 de euro, bani necesari pentru refacerea laboratoarelor clinicii de oncologie pediatrică.

Implicarea membrelor comunității, dar și suma strânsă în final au depășit cu mult așteptările, campania înregistrând un succes nesperat, în decurs de doar șase zile.

 

În această perioadă s-au implicat în derularea campaniei 7.465 de mame, fiind organizate 8.000 de licitații. S-au licitat diferite obiecte și servicii, iar la finalul celor șase zile, sumă strânsă în urma acestor licitații se ridică la 231.000 de euro.

Atena Boca, fondatoarea comunității „La PrimulBebe”, a declarat că „este fabulos ce s-a întâmplat și în această campanie. De șase ani, momentele campaniilor bi-anuale, cele în care ne implicăm în proiecte de sănătate și încercăm să schimbăm lucruri în România, sunt momente în care descoperim o mulțime de oameni faini, oameni pentru care și alături de care merită să rămâi și să construiești. Nu salvăm noi România toată, dar unim oameni și salvăm vieți. Iar asta nu are cum să fie puțin! Mulțumim fiecărei mame care a ales să se implice în locul ridicatului din umeri și al indiferenței, care a ales să liciteze și să lase în campania noastră nu doar bani sau obiecte, ci și o mică parte din suflet!”.

 

Aceasta a mai precizat că, în timp ce în Europa, 85 % dintre copiii diagnosticați cu cancer se vindecă, în România, doar jumătate dintre copii reușesc că supraviețiuască acestui cumplit diagnostic. Aceasta, în condițiile în care, anual, apar aproximativ 1.000 de cazuri noi de cancer pediatric.

Principala cauză a ratei scăzute de supraviețuire din România este lipsa facilităților necesare pentru diagnosticare și tratament corect, acesta fiind motivul pentru care campania recent încheiată și-a propus să strângă fondurile necesare refacerii laboratoarelor de analize ale clinicii de oncologie pediatrică din Timișoara.

Asociația Dăruiește Viață, care a fost partener în cadrul acestei campanii, a inițiat și proiectul ce își propune construirea primului spital de oncologie pediatrică din România, demarat în urmă cu trei ani și derulat doar cu fonduri strânse din donații și sponsorizări.

Lucrările pentru realizarea viitorului spital, care se construiește în curtea Spitalului „Marie Curie” din București, sunt în plină desfășurare. În luna iunie a acestui an a început turnarea fundației viitorului spital, iar construcția urmează să fie finalizată le finele anului viitor.

 

Peste 1.500 de companii și peste 150.000 de donatori persoane fizice s-au alăturat proiectului până în momentul de față, contribuind cu aproximativ 10 milioane de euro. Pentru finalizarea proiectului mai sunt însă necesari cel aproximativ 16 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor și dotări. Clădirea va avea 6 etaje, băi şi toalete în toate saloanele, spaţii de joacă, o secţie de oncologie şi una neurochirurgie, 8 săli de operaţii, terapie intensivă şi buncăre pentru radioterapie, primele din țară pentru tratarea copiilor.

Strângerea de fonduri este complet transparentă, pe Bursa de Fericire – platforma online de strângere de fonduri a Asociației Dăruiește Viață, etapele proiectului, cu statusul la zi, fiind detaliate în Jurnal de Spital.

Oricine poate deveni Fondator al Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, donând online, lunar sau o singură dată, pe Bursa de Fericire, pentru Spitalul „Dăruiește Viață”. Donația poate fi inițiată/continuată prin SMS, cu mesajul SPITAL, la 8864 (4 euro/lună) și/sau la 8844 (2 euro/lună). Pot fi active ambele campanii, sau doar una dintre ele.

Companiile cu cifra de afaceri de peste 1 milion de euro pot redirecționa 20% din impozitul pe profit către Dăruiește Viață. Contractul de sponsorizare se poate completa online.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*