Primele monitoare de terapie intensivă, donate în cadrul campaniei #împreună

6 mai 2020 | 0 comentarii |

Aparatele au ajuns la mai multe spitale din București, Brașov și Sibiu urmând a fi instalate de specialiștii unor firme specializate, contactați tot de inițiatorii campaniei.

 

În cursul lunii trecute, fundația Altex România a demarat o campanie umanitară ce își propunea strângerea sumei de cel puțin un milion de euro din donații, în scopul achiziționării de aparatură care să fie folosită pentru dotarea și modernizarea secțiilor de Terapie Intensivă din țară. Campania #împreună vizează achiziționarea de ventilatoare mecanice și monitoare de ultimă generație pentru cel puțin 30 de paturi din aceste secții, echipamentele fiind în prealabil analizate, selectate şi validate de către medici şi specialişti, parte din ei fiind membri ai Comisiei Covid-19 din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Apelul lansat de inițiatori nu a rămas fără ecou, primele donații începând să fie făcute imediat după lansarea campaniei, iar astfel a fost posibilă achiziția primelor monitoare de terapie intensivă, în valoare de 60.000 de euro, care vor fi instalate în secțiile ATI ale unor spitale din București, Brașov și Sibiu.

Astfel, trei monitoare au fost donate spitalului Colentina și spitalului Victor Babeș din Capitală, unități în care sunt internați pacienți cu Covid-19, iar alte patru monitoare au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov și Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

 

Aparatele medicale au fost aduse în țară la bordul unei aeronave militare, iar complementar acestei donații, inițiatorii campaniei au contractat și serviciile unei firme specializate pentru a pune în funcţiune monitoarele în spitale, întrucât respectarea condiţiilor de acurateţe la montare este esenţială pentru exploatarea ulterioară a acestor dispozitive la cei mai buni parametri.

Directorul medical al spitalului Victor Babeș, dr. Simin – Aysel Florescu, a explicat că monitoarele de funcţii vitale sunt dispozitive foarte importante pentru supravegherea pacienţilor cu forme medii sau severe de boală. Acesta a mai precizat că monitoarele primite de spital vor ajunge la pavilionul de Terapie Acută, acolo unde chiar era nevoie de astfel de dispozitive.

 

La rândul său, dr. Victoria Bîrluţiu, medic infecționist în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, a menţionat că monitoarele ultramoderne reprezintă cea mai importantă şi mai necesară donaţie pentru cazurile critice pe care le gestionează în secţia de Boli Infecţioase a unității medicale.

Campania #împreună continuă, iar cei care doresc să se alăture aceste inițiative o pot face donând sume pornind de la minim 10 lei, pe site-ul retalier-ului Altex, la secțiunea Donăm #împeună.

Până acum, din suma de cel puțin un milion de euro, pe care și-au propus-o inițiatorii, s-au strâns din donații aproape 260.000 de lei. În cadrul campaniei urmează a fi achiziționate și donate spitalelor 30 de ventilatoare mecanice în valoare de 714.000 de euro și tot atâtea monitoare, în valoare de 238.000 de euro.

 


Adaugati un comentariu


 

*