Poștașii se implică alături de UNICEF în acțiunile de combaterea Covid-19

Printr-un parteneriat încheiat cu Poșta Română, materialele informativ-educative realizate de organizația umanitară vor ajunge la populație prin intermediul factorilor poștali.

 

În perioada următore, românii vor primi odată cu trimiterile poștale precum facturi, pensii sau alte drepturi sociale, materiale de informare privind prevenirea infecției cu noul coronavirus. Acestea vor conține o serie de recomandări adresate cu precădere părinților, bunicilor și altor persoane care au în îngrijire copii și sunt realizate de UNICEF România în cadrul unei campanii pe care o desfășoară în contextul creat de pandemia de Covid-10.

Organizația umanitară a realizat o serie de materiale informative în acest sens, însă era nevoie de o soluție eficientă pentru ca acestea să ajungă la cât mai mulți beneficiari cărora le sunt adresate. În acest sens, au fost purtate discuții cu reprezentanții Poștei Române, care au fost de acord să își pună la dispoziție gratuit resursele pentru a ajuta ca recomandările preventive să ajungă la cei cărora le sunt destinate. Astfel, a fost încheiat un parteneriat între organizația umanitară și Poșta Română, în cadrul căruia compania națională va distribui gratuit către populație materialele informative, prin intermediul factorilor poștali.

 

Horia Grigorescu

Pentru început, parteneriatul va fi pus în practică în județele Bacău și Brașov, unde factorii poștali vor începe să distribuie chiar din zilele următoare câte 540.000 de fly-ere în fiecare județ, iar fiecare beneficiar va primi, odată cu trimiterile poştale sau cu drepturile sociale, câte un exemplar din cele trei materiale informative diferite realizate de UNICEF România.

Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române, a declarat cu această ocazie că poștașii se implică „gratuit în această campanie de informare. Compania are logistica şi resursele umane necesare pentru distribuirea către populaţie a mesajelor de informare dezvoltate de UNICEF, iar participând la această acţiune umanitară, suntem parte din viaţa oamenilor”.

Ulterior, parteneriatul va fi extins și în celelalte județe, iar astfel, materialele informative vor ajunge la un număr important de români, care mai ales după încetarea stării de urgență vor avea nevoie de mai multe lămuriri.

 

Pieter Bult

La rândul său, Pieter Bult, reprezentantul UNICEF în România, a precizat că  scopul campaniei este acela de a-i ajuta pe oameni să se protejeze mai bine pe ei înşişi şi pe cei dragi, pentru a preveni răspândirea virusului. Totodată, materialele distribuite prin intermediul factorilor poștali vin cu recomandări pentru părinţi, cu privire la modul în care trebuie să discute cu copiii situaţia actuală, dar şi cu idei pentru copii, cu privire la modul de petrecere a acestei vacanţe neprevăzute.

Ne bucurăm că pornim acest parteneriat pentru că astfel mesajele noastre vor putea ajunge mai ales la categoriile cele mai vulnerabile, care nu au acces la internet şi la dispozitive mobile de comunicare. Poşta Română este o companie cu acoperire naţională, al cărei sprijin şi implicare contează mult în aceste momente”, a mai adăugat reprezentantul UNICEF.

Poșta Română deţine o reţea de peste 5.500 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile companiei şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală.

 

În județul Buzău, începând de astăzi, după discuțiile purtate la nivelul Instituției Prefectului cu toți factorii instituționali implicați, a început distribuirea sumelor de bani aferente pensiilor sau altor drepturi financiare către riveranii din cartierul Poștă din municipiul Buzău, aflat în carantină.

Poștașii au purtat echipamente de protecție, banii au fost distribuiți în plicuri, iar la ieșirea din zona de carantină au urmat procedurile stabilite pentru dezinfectare. Totodată au fost distribuite și pliante cu caracter informativ preventiv, elaborate de către DSP și IJJ, referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii bolilor.

După focarul din cartierul buzoian, care a fost băgat în carantină de un iresponsabil care a adus virusul dintr-o comună din Ialomița și l-a plimbat o săptămână prin oraș, precum și de lipsa de vigilență a autorităților de control din Buzău și din Ialomița care l-au lăsat să circule nestingherit în zonă de focar, la nivelul județului s-a trecut peste 50 de cazuri de infecție. Potrivit ultimului raport al Instituției Prefectului, alte 212 persoane sunt în carantină, iar 195 în izolare la domiciliu cărora li se adaugă, evident, aproximativ 2.000 de persoane din zona carantinată.

 


Adaugati un comentariu


 

*