Au fost demarate procedurile pentru dotarea SJU Buzău cu ventilatoare mecanice și echipamente de protecție

În același timp s-a format un grup de lucru la nivel județean pentru a veni în sprijinul vârstnicilor și al persoanelor aflate în izolare și carantină.

 

La mai puțin de o săptămână de la demararea campaniei de strângere de fonduri pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Buzău cu aparatură și echipamente de protecție, inițiatorii au anunțat că s-au strâns în conturi aproximativ 40.000 de euro, sumă ce le-a permis să demareze procedurile pentru a comanda două ventilatoare mecanice împreună cu mai multe măști și costume de protecție.

Campania demarată de Fundația Comunitară Buzău, în parteneriat cu filiala locală a Crucii Roșii, a avut ecou în rândul buzoienilor încă din primele momente de la lansare, după doar o oră fiind donați deja 5.200 de lei. Ulterior, în primele 4 zile s-a ajuns la aproximativ 40.000 de euro, în special datorită unei donații de 36.000 de euro făcută de BRD, în scopul achiziționării a două ventilatoare mecanice care vor intra în dotarea spitalului buzoian. Este cea mai mare donație făcută până acum în cadrul campaniei, căreia i se mai adaugă 8.650 de lei donați de patru companii și asociații și 5.678 de lei donați de 43 de persoane fizice.

În continuare, buzoienii și nu numai sunt îndemnați să doneze în contul RO83RNCB0096165771330003, CIF: 41937262, deschis special în acest scop la BCR Buzău. De asemene, se poate dona și direct cu cardul, de pe site-ul campaniei Împreună protejăm Buzăul.

 

Cu ajutorul fondurilor strânse din donații, vor fi achiziționate combinezoane, mănuși de protecție, măști chirurgicale, măști FPP3, ochelari de protecție, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate de unică folosință și dezinfectanți, care vor fi oferite spitalului. De asemenea, se are în vedere achiziția de videolaringoscoape, ventilatoare mecanice, circuite ventilatoare de unică folosință, dispozitive de aspirație cu circuit închis și alte dispozitive și aparate de care spitalul are nevoie în această perioadă.

Inițiatorii dau dovadă de maximă transparență, situația donațiilor fiind actualizată zilnic pe site, tot aici urmând a fi publicate și documentele referitoare la comenzile, achizițiile și plățile efectuate pentru  aparatură și dispozitive medicale, echipamente de protecție și dezinfectanți.

 

Totodată, Crucea Roșie, împreună cu asociația Îmbunătățirea Vieții, Fundația Comunitară Buzău și Societatea exploratorilor și călătorilor Buzău au pus bazele unui grup de lucru la nivel local, prin care se dorește aprovizionarea cu alimente de bază și produse de igienă a persoanelor izolate, vârstnice, fără aparținători, cu dizabilități, prin livrarea la domiciliu, precum și asigurarea de suport psihologic pentru persoanele aflate în carantină sau în izolare, persoanele singure și pentru vârstnici.

Astfel, pentru serviciul de consiliere psihologice a fost pus la dispoziție numărul de telefon 0743.157.044, la care va răspunde un psiholog de serviciu, iar solicitările pentru aprovizionare cu alimente se pot face la numărul de telefon al Crucii Roșii Buzău 0238.714.961 , între orele 10.00 și 15.00, sau pe adresele de e-mail  contact@fcbz.ro și crucearoșiebuzau@gmail.com.

Livrarea de produse va avea loc între orele 8.00 și 15.00, iar toți cei care doresc să sprijine acest demers prin donații au la dispoziție numărul de cont RO 53 BTRL RON CRT 020 70 19 401

Cu sumele astfel colectate se vor achiziționa și materiale de protecție necesare persoanelor în dificultate, respectiv măști faciale, mănuși și dezinfectanți.

 

Totodată, programul Start ONG, cel mai simplificat instrument de finanțare pentru ONG-uri, instituții publice din sfere precum educația asistența socială și grupuri informale, se adaptează pentru a limita răspândirea noului coronavirusul și a efectelor negative generate de acesta.

Kaufland Romania și asociația Act for Tomorrow au decis adaptarea apelului lunii aprilie a programului Start ONG, astfel încât societatea civilă să poată înscrie proiecte care  răspund nevoilor comunităților în contextul actual. În funcția de evoluția situației la nivel național, aceste modificări se pot menține și în luna mai, ținând cont de nevoile comunităților. Astfel, 66.000 de euro vor fi acordați în luna aprilie ONG-urilor, unităților de învățământ, centrelor de copii și bătrâni și grupurilor informale, pentru dezvoltarea și implementarea proiectelor de responsabilitate socială prin care ajută comunitățile din care acestea fac parte, în trei domenii cheie, respectiv sănătate, social și educație. Proiectele vor avea ca beneficiari copii, bătrâni, persoane aparținând grupurilor defavorizate, persoane aflate în carantină sau în monitorizare la domiciliu, angajați care prin natura serviciului prestează muncă în condiții de expunere, cadre medicale, cadre didactice.

 


Adaugati un comentariu


 

*