Buzoienii, chemați să se implice în dotarea SJU Buzău cu echipamente de protecție și aparatură

În doar o oră de la lansarea unei campanii de solidarizare cu medicii celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ a fost strânsă suma de 5.200 de lei.

 

În această perioadă dificilă, comunitatea buzoiană este chemată să se mobilizeze pentru a veni în sprijinul personalului medical de la Spitalul Județean de Urgență (SJU), și a ajuta la dotarea unității medicale cu echipamente de protecție și cu aparatură medicală necesară pentru tratarea pacienților. Deși în județ au fost confirmate doar două cazuri de infecție cu noul coronavirus, iar cei doi pacienți sunt internați la Institutul Matei Balș, în eventualitatea apariției de noi cazuri, pacienții cu forme ușoare ar putea fi tratați la spitalul județean, conform prevederilor din scenariul 3 epidemic, în care ne aflăm. Chiar și fără a avea în grijă de pacienții infectați, personalul medical al spitalului intră zilnic în contact cu persoane care ar putea fi purtătoare ale virusului, iar în acest context este vital să se protejeze corespunzător. Materialele de protecție intră la categoria „consumabile”, fiind de unică folosință, astfel că stocurile trebuie să fie permanent completate.

Având în vedere această situație, Fundația Comunitară Buzău și filiala locală a Crucii Roșii au demarat campania „Împreună protejăm Buzăul”, având ca scop strângerea de fonduri din donații, pentru dotarea cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale a celei mai mari unități sanitare cu paturi din județ.

Buzoienii s-au arătat foarte receptivi la mesajul campaniei și s-au solidarizat cu personalul medical, astfel că la doar o oră de la lansare, în contul special pus la dispoziție se strânsese deja suma de 5.200 de lei.

 

Cele două organizații umanitare și-au reorganizat prioritățile în această perioadă, considerând că cea mai importantă este, în prezent, colaborarea cu comunitatea și organizațiile locale, în vederea sprijinirii cadrelor medicale buzoiene care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus.

Eforturile noastre, ale tuturor buzoienilor, sunt necesare acum, pentru această situație urgentă. Este extrem de important să dotăm personalul medical cu echipament de protecție. De asemenea, avem mereu în calcul să investim donațiile în soluții cu impact cât mai mare, pe termen cât mai lung, așa că vom aloca sume importante pentru aparatura medicală necesară Spitalului Județean de Urgență Buzău. Toate aceste eforturi sunt pentru toți buzoienii care pot ajunge în situația de a avea nevoie de servicii medicale în următoarea perioadă, în contextul pandemiei cu noul coronavirus” – se arată în mesajul transmis cu ocazia lansării campaniei.

 

Cu ajutorul fondurilor strânse din donații vor fi achiziționate combinezoane, mănuși de protecție, măști chirurgicale, măști FPP3, ochelari de protecție, halate chirurgicale impermeabile, viziere reutilizabile, halate de unică folosință și dezinfectanți, care vor fi oferite spitalului. De asemenea, se are în vedere achiziția de videolaringoscoape, ventilatoare mecanice, circuite ventilatoare de unică folosință, dispozitive de aspirație cu circuit închis și alte dispozitive și aparate de care spitalul are nevoie în această perioadă.

Persoanele care doresc să doneze în cadrul acestei campanii o pot face prin transfer bancar, în contul RO83RNCB0096165771330003, CIF: 41937262, deschis special în acest scop la BCR Buzău. De asemenea, companiile sau organizațiile care doresc să ofere sponsorizări, o pot face completând un contract de sponsorizare disponibil pe site-ul campaniei.

Nu în ultimul rând sunt bine venite informațiile avizate și serviciile de consultanță pentru achiziția de produse medicale, iar cei care pot ajuta în acest sens sunt rugați să ia legătura direct cu organizatorii, pe site sau pe pagina de Facebook, unde pot găsi și un număr de telefon și o adresă de e-mail.

 


Adaugati un comentariu


 

*