Campania #ScutPentruSpitale continuă și luna viitoare

27 aprilie 2020 | 0 comentarii |

Fondurile strânse până acum au fost folosite pentru achiziția de aparatură medicală și echipamente care au fost donate unui număr de 52 de spitale din țară, printre care și Spitalul Județean de Urgență Buzău.

 

La doar două luni de la înființare, asociația Zi de Bine a reușit să atragă 800.000 de euro în cadrul unei ample campanii de strângere de fonduri pentru implementarea a două proiecte. Este vorba de Casa Blondie și #ScutPentruSpitale, ultimul din ele fiind destinat inițial Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, dar extins ulterior la mai multe spitale din țară, printre care și SJU Buzau, în contextul pandemiei de COVID-19.

Până acum, campania a ajutat 52 de spitale din țară, iar din fondurile strânse de la peste 33.000 de donatori s-au achiziționat un kit ecograf de înaltă performanţă, 18 ventilatoare ATI, 6 monitoare ATI, un sistem de protecţie respiratorie cu sincronizare, 7 injectomate, 28 de lămpi UV. Acestora li se adaugă și echipamente de protecţie constând în 72.000 de măşti chirurgicale ffp2, 2.000 de combinezoane, 30.000 de perechi de mănuşi, 10.000 de viziere, halate de unică folosinţă, ochelari de protecţie, precum și 100.000 de litri dezinfectanţi şi alte materiale.

Au fost două luni pline, în care am trecut prin mii de stări: de la furie şi frustrare când citeam mesajele disperate ale medicilor care ne scriau, până la uimire şi încântare la reacţia oamenilor care au donat de câte ori le-am cerut ajutorul. Le-am arătat la fiecare pas ce facem cu banii şi pentru ce avem nevoie de ei. Iar ei au făcut scut: şi-au donat ziua de naştere, şi-au mobilizat prietenii şi am strâns fonduri cot la cot. Cât timp donatorii ne rămân alături, continuăm să căutăm şi să trimitem mai departe ajutorul de care este nevoie”, a declarat Melania Medeleanu, fondatoarea asociației.

 

În paralel, asociația s-a implicat şi în strângerea de fonduri pentru Unitatea de Suport Medical Bucureştii Noi, proiect iniţiat de Auchan şi Leroy Merlin. Amenajată în doar două săptămâni, unitatea de suport medical a fost predată autorităţilor şi este pregătită să primească 350 de pacienţi cu forme uşoare ale bolii, degrevând astfel spitalele, care se pot concentra pe pacienţii în stare gravă.

De asemenea, odată cu finalizarea acestui proiect, asociaţia „Zi de Bine” a lansat un nou apel, atât pentru românii obișnuiți cât şi pentru companii, pentru strângerea de fonduri în vederea amenajării celui de-al doilea centru de suport medical, care va deveni funcțional în Cluj-Napoca și va fi echipată de Auchan. În acest sens, autorităţile locale au aprobat deja transformarea Sălii Polivalente din municipiu în centru de spitalizare pentru bolnavii de Covid-19.

Asociația „Zi de bine” va facilita întregul demers, iar judecătorul Cristi Danileț s-a alăturat ca voluntar în cadrul proiectului.

 

Nu în ultimul rând, în parteneriat cu IQVIA şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, asociaţia a lansat proiectul „Educaţie pentru minţi curajoase”, constând într-un curs online de igienă sanitară pentru mai bine de 16.000 de copii din ciclul primar pe raza judeţului Argeş. Este vorba de un curs interactiv, care va fi predat de peste 1.000 de cadre didactice la final de aprilie – început de mai, perioadă care, cel mai probabil, va coincide cu vârful epidemiei la nivel naţional.

Asociaţia „Zi de Bine” a anunțat că va continua și în luna mai campania de strângere de fonduri pentru spitale, urmând ca apoi să îşi reia activitatea pentru cauzele alese iniţial, respectiv copiii abandonaţi, doliu, violenţă domestică, sănătate mintală, sărăcie, etc.

Oricine se poate implica donând donând în cadrul campaniei, fie prin SMS cu textul SUS la 8862 (mesaj în valoare de 4 euro), fie prin transfer bancar în contul deschis la Banca Comercială Română (RON: RO56RNCB0092166359160001), prin PayPal, donaţie on-line prin PAGO, rohelp.ro, etc. Mai multe variante de donare se găsesc pe www.zidebine.ro”, se mai arată într-un comunicat al organizației.

 


Adaugati un comentariu


 

*