Forțele Ministerului de Interne au dat onorul personalului medical de la SJU Buzău

Timp de un sfert de oră sirenele mașinilor de intervenție au sunat în fața spitalului județean, in timp ce zeci de polițiști, jandarmi și pompieri au salutat în semn de respect pentru cei aflați în prima linie a luptei cu pandemia.

 

Gest impresionant făcut astăzi de personalul din Buzău al unităților Ministerului de Interne, care acționează în această perioadă în special pentru a veghea la respectarea normelor de siguranță impuse prin ordonanțe militare, pentru a preveni și a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

Astăzi, autospecialele cu care polițiștii și jandarmii patrulează pe străzile din oraș, împreună cu câteva vehicule ale Poliției Militare și autospeciale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, au oprit pentru un sfert de oră în fața clădirii Spitalului Județean de Urgență și au pornit sirenele, în semn de solidaritate și de respect pentru efortul pe care personalul medical din cadrul celei mai mari unități medicale din județ îl depune în aceste zile.

În același timp, câteva zeci de polițiști, jandarmi, pompieri dar și militari au dat onorul, salutând medicii, asistentele și personalul auxiliar al spitalului aflați zilele acestea la datorie.

 

Acțiunea a durat un sfert de oră, interval în care câțiva angajați și conducerea spitalului au găsit răgazul necesar pentru a ieși în curtea unității medicale și a-i aplauda, la rândul lor, pe cei care le-au dat onorul, în semn de respect pentru devotamentul cu care aceștia își fac datoria în stradă, în această perioadă în care pericolul noului virus pândeștepe oricine, la fiecare pas.

Managerul SJU Buzău, Claudiu Damian s-a declarat foarte emoționat de solidaritatea manifestată de forțele de ordine, față de personalul medical. „Este un semn că solidaritatea ne ajută pe toți să facem față acestei situații fără precedent și că suntem deciși să facem totul pentru ca în continuare să fie bine pentru noi toți, pentru cetățenii județului și pentru cei care întâmplător se află în Buzău. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor, fie că sunt angajați ai Spitalului Județean de Urgență, fie reprezentanți ai autorităților, ai unor instituții, ai agenților economici sau ai societății civile, pentru solidaritatea și implicarea de care dau dovadă în contextul dat. Le mulțumesc tuturor și profit de ocazie pentru a le reaminti buzoienilor să stea în casă și să respecte recomandările autorităților, să nu se deplaseze la spital decât în cazuri grave, pentru că numai astfel ne putem proteja cu toții și vom putea depăși această perioadă critică”, a spus Claudiu Damian, managerul SJU Buzău.

 

Din fericire, spre deosebire de județele mai greu încercate, la Buzău nu a fost confirmat nici un caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical, însă asta nu înseamnă că angajații spitalului buzoian nu sunt expuși riscului. Peste 250 de angajați ai spitalului au fost deja testați cu testul rapid pentru COVID-19 și acesta a ieșit negativ. „De ieri am început testarea cadrelor medicale, care și-au dorit să fie testate. Știu că Ministerul Sănătății nu a dat aprobare pentru acest fel de testare, am întrebat DSP-ul și ne-a spus că este pe răspunderea noastră. Considerăm că este necesar să le facem, ca metodă de precauție, așa că ne-am asumat această răspundere, având testele deja achiziționate. Faptul că până acum toate testele au ieșit negative a dat personalului medical un sentiment de ușurare. Vom continua să-i testăm, iar dacă vreunul din testele rapide va ieși negativ, vom solicita DSP efectuarea unui test PCR care este concludent în determinarea moleculară a infecției. Să sperăm că vom reuși să trecem de această perioadă cu bine”, a mai spus Damian.

 

În altă ordine de idei, unitatea medicală a anunțat și decizia da a amâna, pentru o perioadă încă nedeterminată, organizarea concursurilor anunțate anterior pentru ocuparea a 11 posturi de medici din diferite specialități, cât și a unui post de farmacist pentru farmacia spitalului, dat fiind contextul epidemic actual. Decizia era previzibilă, având în vedere că anterior au fost amânate și concursurile pentru posturile de director cât și cel pentru ocuparea unor funcții de asistent medical în cadrul secției UPU a spitalului.

De asemena, în urmă cu puțin timp, ministrul Nelu Tătaru a anunțat că toate unitățile medicale aflate în subordinea administrațiilor locale, cum este și cazul SJU Buzău, urmează să treacă sub coordonarea directă a Ministerului Sănătății, măsură care se va menține pe toată perioada pandemiei.

Astăzi, la nivelul județului Buzău, 328 de persoane erau în carantină, iar 3.487 în izolare la domiciliu, în timp ce 12 persoane au fost confirmate cu COVID-19 de la declararea pandemiei, dintre care 5 au fost declarate vindecate și au fost externate din spital.

 

Mâine, începând cu ora 8.00 va deveni funcțional și cabinetul stomatologic pentru intervenții de urgență, care va funcționa în cadrul Cabinetului de Chirurgie buco-maxilo-facială din Spitalul Județean de Urgență Buzău. Serviciile oferite buzoienilor în cadrul cabinetului vor fi gratuite, însă, pentru a beneficia de serviciile acestui cabinet, buzoienii trebuie să treacă printr-un proces de triere, ce se va realiza telefonic.

Prin urmare, înainte de a se prezenta la cabinetul stomatologic, pacienții sunt rugați să apeleze numărul 0787.827.228, programul pentru linia telefonică fiind același cu programul de funcționare a cabinetului, după cum urmează: în timp ul săptămânii, de luni până vineri, în intervalul orar 14.00 – 21.00, iar în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 8.00 – 20.00.

În cadrul cabinetului, Primăria asigură personalul medical, prin medicii și asistentele din cabinetele stomatologice școlare, iar Consiliul Județean contribuie, la rândul său, cu materialele de protecție a personalului medical și o parte din instrumentar și materiale sanitare.


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (3)

 1. Corina Serbanescu spune:

  Încurajare, solidaritate, asta ne trebuie acum!❤️

 2. Vali Lita spune:

  Foarte frumos.
  Ochii mi-au lăcrimat, iar pielea mi s-a făcut ca de găină. Emoție!!!!!!

 3. Silviu Ionut Stan spune:

  Cinste, respect, felicitari, devotament!
  Jos palaria!

Adaugati un comentariu


 

*