S-au amânat examenele pentru posturile de director în cadrul SJU Buzău

În schimb, miercuri urmează să înceapă concursul pentru șase posturi de asistent medical și un post de asistent social în cadrul secției UPU-SMURD.

 

Astăzi era termenul limită pentru depunerea dosarelor de către candidații interesați să ocupe funcția de director medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Buzău, iar mâine și miercuri expira perioada în care puteau fi depuse și dosarele pentru postul de director financiar-contabil și director de îngrijiri. Examenele pentru ocuparea celor trei funcții specifice comitetului director al spitalului ar fi urmat să aibă loc până la finele acestei luni, însă situația specială creată de numărul tot mai mare de infecții provocate de noul coronavirus a modificat calendarul stabilit de conducerea unității medicale.

Astfel, Serviciul Resurse Umane din cadrul spitalului a înaintat un referat prin care solicită amânarea organizării concursurilor pentru cele trei posturi de director, care sunt ocupate în prezent prin delegație. Documentul a fost aprobat de managerul Claudiu Damian și astfel, concursurile urmează a fi reprogramate după data de 30 aprilie, când se speră că situația generată de noul coronavirus se va mai liniști, iar lucrurile vor reveni ușor la normal.

 

În schimb, nu a fost anunțată nicio modificare în ceea ce privește concursurile pentru ocuparea a două posturi de asistent medical, patru posturi de asistent medical debutant și a unui post de asistent social, toate în cadrul secției UPU SMURD.

Medicul Adrian Zoican, șeful secției și președintele comisiei de examinare, a declarat că, în cazul în care nu vor apărea situații deosebite și nu va fi primită vreo dispoziție specială în acest sens, examenul va începe miercuri, pe 18 martie, așa cum a fost stabilit, cu respectarea tuturor măsurilor privind prevenția infecției cu noul coronavirus și a situației de urgență care a fost instituită începând de astăzi.

Pentru postul de asistent social s-a înscris un singur candidat, care va concura fără emoții, fiind necesar doar să obțină baremul minim de promovare la cele două probe, pentru a obține postul.

În același timp, pentru cele două posturi de asistent medical, în cadrul aceleiași secții, și-au depus dosarele șapte candidați, ceea ce înseamnă că va fi o concurență de 3,5 pe loc.

 

Cel mai mare interes l-au suscitat și de această dată posturile de asistent medical debutant, pentru care s-au înscris 25 de candidați, rezultând o concurență de 6,4 pe loc. Din păcate, experiența concursurilor organizate anterior pentru aceleași posturi a demonstrat că majoritatea candidaților abia ieșiți de pe băncile școlilor sanitare sunt foarte slab pregătiți, motiv pentru care nu este pentru prima dată când spitalul județean scoate aceste locuri la concurs.

Miercuri, cu începere de la ora 10.00, la sediul universității Bioterra urmează să aibă loc proba scrisă, urmând ca cei care vor reuși să promoveze să susțină pe 24 martie proba de interviu, iar pe 30 martie fiind afișate rezultatele finale.

În cursul zilei de ieri și Ministerul Sănătății a anunțat că examenele și concursurile organizate de instituție se amână. Astfel, sesiunea programată pe 19 martie a examenul pentru obținerea titlului de medic specialist și concursurile pentru ocuparea de post din unitățile sanitare se amână până la o dată care va fi anunțată ulterior.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*