Gonartroza, o boală a bătrâneții – tot ce trebuie să știi despre ea

16 martie 2020 | 0 comentarii |

Se pare că odată cu înaintarea în vârstă problemele de sănătate încep să curgă în șir. Având în vedere că anii nu mai pot fi dați înapoi, tot ce le rămâne de făcut celor în vârstă este să trateze orice problema apărută. Medicii le recomandă persoanelor trecute de a doua tinerețe să nu pună problemele apărute pe seama vârstei și să le ignore, deoarece multe dintre aceastea pot fi tratate, sau cel puțin remediate, precum este și cazul gonartrozei.

Afecțiune ce afecteză persoanele înaintate în vârstă, gonartroza este o afecțiune articulară ce apare la nivelul genunchiului, fiind una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite în acea zonă. Manifestările ei implică durere, însă cu puțin curaj, curaj de a face o vizită unui ortoped, orice persoană în vârstă poate fi tratată prin diferite metode.

 

Ce este gonartroza sau artroza genunchiului?

Artroza genunchiului sau gonartroza se manifestă prin degradarea cartilajelor. Acestea își pierd din suplețe, făcând ca alunecarea dintre extremitățile osoare să fie una extrem de dureroasă, iar în același timp și plină de disconfort.

 

Cum se manifestă gonartroza?

După cum s-a mai spus, este o afecțiune specifică persoanelor în vârstă ce se manifestă lent. Se caracterizează prin durere în tipul exercițiilor fizice, iar repausul este momentul în care toate aceste dureri se mai ameliorează.

Un alt simptom extrem de răspândit este limitarea mobilității, respectiv inflamarea articulației. Acest simptom este însoțit și de senzații puternice de arsură, junghiuri și deformarea genunchilor.

Ce face această afecțiune să fie extrem de răspândită? Se poate spune că manifestarea gonartrozei depinde în mod activ și de alte afecțiuni pe care o persoană le suferă. Mai exact, obezitatea, diabetul zaharat, tulburările hormonale, traumatismele, dar și suprasolicitatea sunt câteva dintre mediile propice apariției artrozei genunchiului.

 

3 tipuri de tratamente în cadrul clinicii Masaya

Un nume extrem de răspândit în București și nu numai, Clinica Masaya poate oferi tratament împotriva artrozei genunchiului. Medicul ortoped supraspecializat în chirurgie artroscopică minim invazivă din cadrul acestei clinicii acționează asupra acestei afecțiuni prin 3 tipuri de tratament.

Atenție! Fiecare dintre tipurile ce vor fi enunțate ulterior, depind în primul rând de vârstă pacientului, stadiul în care a ajuns artroza genunchiului, dar și sănătatea generală a acestuia.

 

Vorbim pentru început despre tratamentul conservator. Este cel ce impune în primul rând schimbarea stilului de viață a pacietului. Tratamentul fizio- și kinetoterapeutic, cel farmacologic cu antiinflamatoare, dar și tratamentul cu infiltrații intraarticulare fac parte din programul de combatere a acestei afecțiuni.

Tratamentul cu infiltrații de acid hialuronic, infilitrații cu Celule Stem și cu plasmă îmbogățită în trombocite este un alt tip pe care specialiștii de la Clinica Masaya îl utilizează.

Ultimul tip de tratament, dar nu cel din urmă este cel chirurgical cu proteză totală de genunchi. Se poate spune că acesta este cel mai complex tratament deoarece include intervenția chirurgicală.

Mai multe detalii despre gonartroză, dar și despre fiecare tratament în parte regăsesc cei interesați direct pe site-ul clinicii Masaya – clinicamasaya.ro.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*