Spitalul Judetean Buzau angajeaza 22 de medici si 3 farmacisti

Candidatii se pot inscrie la concurs pana pe data de 25 martie, iar in luna aprilie se vor sustine examenele, la o data care va fi anuntata in zilele urmatoare.

 

medici tineriIn plina sesiune de examene pentru ocuparea unor functii de asistenti medicali, infirmiere, ingrijitoare si brancardieri, Spitalul Judetean Buzau a publicat un nou anunt, referitor la organizarea unor concursuri similare, de aceasta data fiind vorba de ocuparea unor posturi de medici si farmacisti.

Daca pentru posturile de personal medical auxiliar, cererea a fost foarte mare, pentru posturile de medic la spitalul din Buzau, interesul specialistilor a fost, pana acum, foarte redus, fapt ce a dus, in timp, la acutizarea crizei de personal la nivelul unitatii medicale. Conducerea spitalului mai face totusi o incercare de completare a schemei de personal, oar inluna aprilie scoate la concurs 22 de posturi de medic si trei posturi de farmacist, sesiunea de inscrieri fiind deschisa vineri, odata cu publicarea anuntului oficial.

 

artroscopieCele mai multe posturi sunt scoase la concurs pentru Sectia Medicina Interna, unde sunt disponibile un post de medic internist si doua de gastroenterolog, pentru Compartimentul Gastroenterologie. Pentru sectia UPU sunt scoase la concurs doua doua posturi de medic urgentist si tot doua posturi sunt scoase la concurs pentru Sectia Ortopedie si Traumatologie (unul de medic specialist in Ortopedie si Traumatologie si unul de medic primar in aceeasi specialitate, cu competente in chirurgie artroscopica). Pentru alte sectii ale spitalului este scos la concurs cate un singur post de medic. Este vorba despre sectiile Pediatrie, O.R.L., Oncologie, Urologie, Recuperare medicala, Radiologie si Imagistica, Boli Inefectioase, Chirurgie, Nefrologie, Pneumologie, Neonatologie si Obstetrica – Ginecologie. Cate un post de specialist sunt scoase la concurs si pentru cabinetele de Recuperare, medicina fizica si balneologie, Boli infectioase si Oncologie, dar si un post de medic chirurg pentru Centrul Medical Multifunctional Parscov.

 

farmacie spital

farmacie spital

In afara celor 22 de medici, spitalul buzoian mai intentioneaza sa angajeze si trei farmacisti, doi pentru farmacia spitalului si unul pentru Serviciul de Medicina Legala.

Anunturile de angajare au fost publicate in data de 10 martie, din acel moment fiind deschisa si perioada de inscrieri, care va fi de 15 zile calendaristice de la data publicarii anuntului. In consecinta, candidatii care doresc sa ocupe unul din cele 25 de noi locuri scoase la concurs de Spitalul Judetean, isi pot depune dosarele pana pe data de 25 martie. Dosarele trebuie sa contina o cerere in care se mentioneaza postul dorit, cate o copie dupa diploma de medic sau farmacist, dupa certificatul de atestare in grad profesional, dupa certificatul de membru al organizatiei profesionale si dupa actul de identitate. De asemenea, mai este necesar certificatul de cazier judiciar, certificat medical care sa ateste faptul ca respectivul candidat este apt din punct de vederefizic si neuro-psihic pentru exercitarea activitatii si o dovada ca medicul sau farmacistul nu au fost sanctionalti pentru abateri prevazute in Legea Sanatatii.

 

Consiliul Judetean Buzau

Consiliul Judetean Buzau

Taxa de concurs este de 150 de lei, suma ce se achita la casieria spitalului, iar chitanta doveditoare a platii trebuie, de asemenea, anexata la dosarul de inscriere, care se depune la Servicul de Resurse Umane al spitalului. Datele concursurilor nu au fost inca stabilite, insa acstea se vor sustine, cel mai probabil,  luna viitoare, dupa data de 10 aprilie.

Medicii care vor promova aceste examen vor fi si primii beneficiari ai stimulentelor financiare pe care Consiliul Judetean a decis sa le acorde specialistilor care vin sa lucreze la SJU Buzau. Acestia vor primi un bonus suplimentar de 2.900 de lei lunar, timp de sase luni, cu conditia de a ramane cel putin doi ani sa lucreze la Buzau. Masura a fost luata tocmai pentru a-i stimula pe medici, in incercarea de a reduce din criza de personal si acum se va vedea cat de atractiva este pentru acestia.

Astazi, incepand cu ora 10.00 se sustine si proba scrisa a concursurilor pentru angajarea de infirmiere, ingrijitoare si brancardieri, dupa ce asistentii medicali au sustinut aceasta proba in data de 9 martie, rezultatele anuntate vineri fiind dezastruase.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*