13 noi medici si farmacisti vor sa profeseze in Spitalul Judetean Buzau

Mai multi decat la concursurile anterioare, dar insuficienti pentru nevoile spitalului. Pentru prima data in ultimii ani se inregistreaza si o concurenta semnificativa, pentru posturile de medic obstetrica-ginecologie si de farmacist pentru Medicina Legala. 

 

SJU Buzau

SJU Buzau

Opt candidati si-au depus dosarele pentru unul dintre cele 21 de posturi de medic scoase la concurs de Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, insa pentru sectiile cu cel mai mare deficit de specialisti nu s-a inscris niciun pretendent. Asadar, fie din cauza crizei de medici cu care se confrunta toate spitalele din tara, fie din alte motive, cea mai mare unitate sanitara cu paturi din Buzau nu a devenit prea atractiva pentru medicii tineri, chiar daca s-au marit salariile si li se acorda bonificatii substantiale din partea Consiliului Judetean. Acest fapt este confirmat, inca o data, de numarul mic de candidati care s-au inscris la concursul pe care spitalul il va organiza luna viitoare, in incercarea de a mai diminua din deficitul de specialisti, chiar daca fata de concursurile anterioare, la care nu erau decat 2-3 medici interesati, se inregistreaza un progres.

In timp ce concurenta pe posturile de asistenti medicali, infirmiere, ingrijitoare si brancardieri a fost mare, insa pregatirea candidatilor a lasat de dorit, mai bine de jumatate din posturile de medici scoase la concurs au ramas nesolicitate, la finalul perioadei de inscrieri. Pentru cele 21 de posturi de medici specialisti pe care unitatea medicala le-a scos la concurs la jumatatea acestei luni, si-au depus dosarele doar 8 candidati. Initial, fusesera scoase la concurs 22 de posturi, de medici si trei de farmacisti insa, ulterior, a fost anulat un post de medic specialist pentru sectia de Pneumologie si unul de farmacist. Au ramas astfel puse la bataie 21 de posturi de medici pe sectiile spitalului, un post de farmacist la farmacia unitatii sanitare si un alt post de farmacist la Serviciul de Medicina Legala.

 

urgente maternitateIn ciuda interesului general scazut din partea tinerilor, doua dintre posturile pentru specialisti cu experienta inregistreaza o concurenta de trei si chiar de cinci candidati pe un loc. Este vorba despre postul de medic primar obstetrica-ginecologie la Sectia Obstetrica – Ginecologie 1 si de postul de farmacist la Serviciul de Medicina Legala. Astfel, pentru singurul post de medic primar scos la concurs pe Sectia de Obstertica  – Ginecologie vor candida medicii Liviu Ojog, Cristina Gabriela Parjolea si Mihail Popescu, in timp ce pentru postul de farmacist de la SML vor candida farmacistii Luminita Mihalcea, Aura Negoita,  Daniela Monalisa Postolache, Nicoleta Prisada si Adriana Elena Reghina. Sunt singurele posturi pentru care candidatii vor avea concurenta.

Ceilalti candidati care si-au depus dosarele concureaza singuri pe loc. Astfel, pentru postul de medic specialist la Sectia Urologie s-a inscris dr. Valentin Marius Nita, in timp ce medicul primar Ancuta Elena Bogdan si-a depus dosarul pentru postul de pediatru scos la concurs in Sectia de Pediatrie. Medicul primar Vitalie Morosan va sustine examen pentru postul de chirurg la Sectia Chirurgie Generala, in timp ce medicul specialist in ortopedie si traumatologie Dan Gabriel Mihai va candida pentru postul vacant din Sectia Ortopedie si Traumatologie. In aceeasi sectie este scos la concurs si un post de medic primar ortopedie si traumatologie cu competente in chirurgie artroscopica, pentru care si-a depus dosarul dr. Sergiu Danilescu.

 

medici fundeniIn fine, pentru postul de farmacist primar la farmacia spitalului s-a inscris la concurs Claudia Chiricioiu.

Sectiile in care se resimte cel mai acut lipsa de personal medical sunt cele in care, de altfel, Romania inregistreaza cel mai mare deficit de specialisti. Asa s-ar putea explica faprul ca in continuare, sectiile UPU si Oncologie nu au prezentat interes pentru niciun candidat, la fel ca si alte sectii pentru care au fost scoase posturi la concurs, dar nu a fost depus niciun dosar pana la finalul perioadei de inscrieri.

Examenele vor avea loc luna viitoare, iar conducerea spitalului spera ca in urma concursurilor sa-si completeze macar in parte echipa. Managerul Claudiu Damian spune ca spera sa reuseasca sa atraga si alti specialisti, in urma participarii la Targul de Cariere in Alb care va avea loc in luna aprilie in Bucuresti si in alte cinci orase universitare din tara.

Medicii care vor fi angajati in urma acestor examene vor fi primii beneficiari ai stimulentelor financiare pe care Consiliul Judetean a decis sa le plateasca specialistilor care vor veni sa lucreze la Spitalul Judetean de Urgenta, acestia urmand a primi, timp de sase luni, suma suplimentara de 2.900 de lei, cu conditia de a ramane la Buzau cel putin doi ani. In plus, medicii care vin din alte localitati sa lucreze la Buzau, vor primi bani si pentru plata chiriei.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*